Филми Трилъри

Видението

Добави коментар

Името Нийл Джордан е само по себе си гарант за качествен филм. Ала звездната палитра от актьори, събрана за Видението, трябва да убеди всеки, че това ще бъде един изключителен трилър-шедьовър.

In Dreams, САЩ, 1999
Трилър

Режисьор: Нийл Джордан
В ролите: Анет Бенинг, Робърт Дауни Джуниър, Ейдън Куин

Името Нийл Джордан (носител на Оскар за режисурата на Играчка плачка) е само по себе си гарант за качествен филм. Ала звездната палитра от актьори, събрана за Видението, трябва да убеди всеки, че това ще бъде един изключителен трилър-шедьовър.

Историята ни отвежда в мрачния свят на постоянни видения и ужасяващи страхове на Клеър Куупър (Анет Бенинг – Американски прелести), съпруга на Пол (Ейдън Куин – Легенди за страстта), майка и илюстраторка на детски книжки. Нейните сънища са като реални, а тя отчаяно се опитва да убеди циничния свят около себе си, че предскъзанията ѝ се сбъдват. Ала нито полицията, нито лекуващият ѝ лекар вече могат да ѝ помогнат, когато тя загубва дъщеря си.

За околния свят Клеър се превръща в лунатичка, за която дори и съпругът й, не може да направи нищо. Ала тя знае, че само така може да стигне до мозъка на убиеца...

Вивиан Томпсън (Робърт Дауни Джуниър) е сериен убиец на деца. Чрез невероятната способност на Клеър той успява да обземе съзнанието й, поднасяйки ѝ все по-страшни картини от неговия вътрешен свят и неминуемо насочвайки я към поредната жертва. Клеър и нейният двойник–убиец предприемат една опасна игра, която е задвижена от секс и ревност.

От началото до края Видението съществува единствено в свръхреалното, всеки кадър е напоен със заплаха за нещо, което се усеща, ала не може да се предотврати.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Видението