Филми Документални

Великият тенор от Тракия

Добави коментар

Кой е Нуни Нанев? Къде се е оформил като певец? Кога е поел към музикалните хоризонти на света? На тези въпроси отговаря филмът, сякаш изминалото време не е в състояние да заличи спомена за човека,..
Великият тенор от Тракия (образователен филм за арт туризъм, в две части) – само по TVT в седмицата от 18 до 24 юни: във вторник от 21 и 22 часа, в сряда от 11 и 12 часа, и в събота от 17 и 18 часа


България има велики певци, с които се гордее. Към певческата си слава тя трябва да прибави един безсмъртен тенор – Нуни Нанев. На това е посветен и новият документален филм „Великият тенор от Тракия”, който Телевизия Туризъм ще излъчи в рубриката си за арт туризъм. Заснет в две части от продуцента и автор на филма Елена Димитрова, той разказва за колоритния път на певеца, роден почти в началото на двадесети век и починал малко преди края му.

Кой е Нуни Нанев?
Къде се е оформил като певец? Кога е поел към музикалните хоризонти на света? На тези въпроси отговаря филмът, сякаш изминалото време не е в състояние да заличи спомена за човека, особено когато този човек е гордост за цял народ. Ще стане дума и за земята на Тракия, която е натрупала много история и от векове хората тук имат естестен стремеж към творчество. Но дали това обяснява талантът на Нанев? Дали той е намерил извора си в природната и духовна атмосфера на Тракия?

Филмът е заснет със съдействието на родствениците и наследниците на големия певец, използван е широко архивът на Старозагорската библиотека, звучат автентични записи на Нуни, изпълняващ фолклорни и стари градски песни, арии от опери и оперети.

Гледайте двете части на филма „Великият тенор от Тракия” само по Телевизия Туризъм.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Великият тенор от Тракия