Актуално В програмата

В "Новите българи" англичанин търси светия граал у нас

Добави коментар

В "Новите българи" англичанин търси светия граал у нас,18 октомври 2008г., събота, 16 часа, бТВ.
В

18 октомври 2008 г., събота, 16 часа, бТВ


Лондончанинът Уорън Мейс  е запален траколог и изследовател на древни култури! Той се е заселил  в България неотдавна.  Занимава се  със строително предприемачество и едновременно с това – с меценатска дейност по отношение на съвременната българска живопис. Уорън  разказва, че от години е увлечен по историята на древните цивилизации. Определя се като „вманиачен” по културното наследство на траките, човек, който е изчел тонове книги за Египет, запален е по масоните, тамплиерите и тайните общества”.

Уорън е убеден е, че България има скрита връзка със загадките, за които се разказва в „Шифъра на Леонардо”. Той силно вярва, че Мария Магдалена е довела детето на Иисус в български земи - следователно Светият Граал се намира в България. Отива в известната  църква в село Добърско, където според легенди, под една каменна плоча лежи Граалът. Англичанинът се възмущава, че комунизмът е спуснал желязна завеса над българската история, поради което никъде по света не знаят какво историческо богатство имаме тук. Според него България е люлката на европейската цивилизация!

Белгийците Рони и Йо, които миналата година си купиха къща в село Ломци, Разградско и възложиха ремонта на холандеца Том идват в България да проверят до къде е стигнал ремонта. Не са особено доволни.

Шотландецът Сенди Макдоналд, издател на българския англоезичен вестник The Frontrier Times се опитва да си направи зеленчукова градина и се възхищава на единствената си отгледана краставица, докато разказва историята на рода си в Шотландия. Сенди е работил 10 години в ВВС, а сега се радва на спокоен живот в българската провинция....


„Новите българи” 2 всяка събота по бТВ!
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Новите българи

Холандец, герой на „Новите българи”, издирван от полицията за измами!

Ники и Дарън стават градинари в Новите Българи - 15 ноември, събота, 16 часа по бТВ