Актуално В програмата

В кадър: Татко ще ми купи колело, ама...

Добави коментар

Актьорът от незабравимия български филм „Куче в чекмедже” Веселин Прахов в ексклузивно интервю за БНТ след 32 години мълчание.

Актьорът от незабравимия български филм „Куче в чекмедже” Веселин Прахов в ексклузивно интервю за БНТ след 32 години мълчание. На 20 януари от 22:00 часа в рубриката „В кадър” националната телевизия е подготвила вълнуваща среща с любимеца на поколения българи Митко-Миташки.

И до днес се помни хитовата фраза „Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път”. Затова и филмът, посветен на него, е със същото заглавие. Режисьор е Недислав Николов. Във филма зрителите ще видят и избрани кадри от „Куче в чекмедже” на фона на разказа на актьора.

Веселин Прахов живее в Испания и се радва на малък IT бутик. Казва, че е щастлив от живота, защото е сбъднал детската си мечта. Особена радост за него е интересът на дъщеря му към старото българско кино. Тя е гледала всички филми на татко си и много ги харесва. Пред микрофона на журналистката Анна Мельова порасналият актьор разказва как се е развила съдбата му, след като се прочул с ролите си в „Куче в чекмедже”, „Горе на черешата”, „Търси се съпруг за мама” и други. Ще си припомни още и кой го е завел на кастинга за „Куче в чекмедже”.

„Куче в чекмедже” (1982 г.) на режисьора Димитър Петров е един от най-хубавите български детски филми. Отличен е с първа награда на Съюза на българските писатели `1982 и Съюза на българските филмови дейци за детски филм и музика към филм.

Този текст е копиран без разрешение от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Куче в чекмедже , Веселин Прахов , В кадър

Специално издание на „Референдум“ от Брюксел

Шокиращи кадри от наводнението в Аспарухово в „В кадър ” и „Открито”

В програмата:

06:00 14.06.2021
Тв програма KinoNova
13:00 14.06.2021
Тв програма KinoNova
06:20 15.06.2021
Тв програма KinoNova