Лица Актьори

Интервю с Уилям Фикнър за "Престъпления без граници 2"

Добави коментар

В първи сезон, майор Луи Даниел довежда бившия нюйоркски полицай Карл Хикман в Международния наказателен съд. Той става член на отряда неохотно и има сериозни причини, за които разбираме в процеса на действието.

Бихте ли ни разказали малко за първи сезон?

В първи сезон, майор Луи Даниел довежда бившия нюйоркски полицай Карл Хикман в Международния наказателен съд. Той става член на отряда неохотно и има сериозни причини, за които разбираме в процеса на действието.  Дълбочината на образа на Карл Хикман се разкрива постепенно и зрителят разбира кои са другите важни неща в живота му, освен работата в МНС. Харесвам начина, по който Ед Бернеро разгръща действието в течение на сезона! Постепенно сваля слой след слой и ни разкрива силите, които движат образите. В края на първи сезон вече сме напълно наясно кой кой е, с какво точно се занимава и в какви взаимоотнешения е с останалите.

Бихте ли ни разказали малко за сезон 2?

Краят на първи сезон остави зрителите в напрежение, относно съдбата на всеки един от героите. За Карл Хикман и неговият най-голям враг, Дженовезе, сезонът свършва с това, как Хикман най-после успява да го залови, но само за да рабере съвсем скоро след това, че Дженовезе отново е на свобода. Сезон 2 свършва с отворени сюжетни линии за всички, водещата от които е загубата на героя на Марк Лавоин - майор Даниел. Как да си го върнем е приоритет номер 1 в началото на втори сезон.

Какво развитие търпи Вашият герой в сезон 2?

В сезон 2 Хикман се връща в Ню Йорк, за първи път след като е напуснал работата си и всичко, което обича преди 3 години. Връщайки се, той среща някого. Ние виждаме този някого за първи път. Обратно в Ню Йорк той се среща с героинята на Кери Ан Мос – следовател Аманда Андрюс. Когато те се срещат, всички вие ще разберете толкова много за това кой е Карл Хикман, за неговото минало и ще чуете неща, които не е споделял с никого до момента.

Публиката ще преживее заедно с него това, което той ще изпита! Това да се събере с нея е определено най-хубавото нещо, което му се е случвало в последно време.

Има ли нови членове в екипа през втори сезон?

Най-новият член се присъединява формално още миналата година в първи сезон, заедно с героинята на Лара Роси – Арабела. Отидох на прослушването на последните две актриси, които се явяваха за ролята на Арабела и имах щастието да вляза в диалог и с двете. Никога преди не съм бил в подобна ситуация и прецених, че и двете се представиха чудесно. Трудно ми е да обясня, какво отличи толкова ярко Лара и я направи толкова специална тогава. И тогава и сега Лара Роси е абсолютно специална.

Тя се появява в първи сезон миналата година със свой собствен стил и ексцентрична външност, които допадат на Хикман повече от на всеки друг. Имам страхотни сцени с нея от първата ни среща, защото тя ме арестува и разпитва. Беше наистина забавно и много добре изиграно от Лара.

Как миналото на героя Ви се отразява на настоящето му?

Когато майор Даниел открива Хикман през първи сезон това, което никой не разбира е, че причината той да живее в каравана, в лунапарк, в Амстердам е само и единствено Дженовезе. Когато започва да подпитва Ан-Мари, да я моли да потърси едно или друго за него, тогава и ние започваме да се питаме: „Какво търси той?”. Не след дълго става ясно, че това, което търси е Дженовезе. И го открива, но само за да разбере, че отново му се е изплъзнал.

В сезон 2 търсенето продължава. Трябва да се справим с това, трябва да го заловим, което не е лесна работа, защото той е умен. Умен е, но ние сме малко по-умни от него. Когато успяваме отново да го заловим, ситуацията се оказва доста сложна, защото героят на Доналд Съдърланд – Дорн, има нещо друго предвид за Дженовезе, а аз не съм убеден, че това би било правилното решение. Тази част от плота се развива изключително интересно.

Уилям Фикнър за 'Престъпления без граници 2'

Как героят Ви реагира на завръщането си в Ню Йорк?

Беше много интересен момент, когато снимахме тези сцени. Нюйоркската улица, на която се озовавам и срещам бившият си партньор – героинята на Кери Ан Мос - Аманда Андрюс, всъщност се намира в София, България. Там имаше декор на улица в Ню Йорк дълга цели две пресечки! Доста различна от която и да е улица в Ню Йорк, но изглеждаше фантастично. Мисля, че една от първите сцени, които заснех беше на този декор. Едно такси спира, аз слизам от него и хоп – отново съм в Ню Йорк. Намирам се точно срещу районното полицейско управление, което съм напуснал преди три години. Седя срещу него и изведнъж някой ме тупва по главата. Това е бившият ми партньор Аманда.

Тя започва да говори с мен, а единственото, което аз ѝ казвам е: „Ти ме удари!”. Тогава тя се обръща и си тръгва,  а аз още не мога да разбера какво ми се случва. Когато всички влизат в управлението, аз влизам последен и погледът ми се спира върху надписа на входната врата „Полицейско управление Ню Йорк”. Прекрасен кадър, брилянто уловен от оператора. Моментът, в който гледам надписа и съм потънал в мисли, моментът на колебанието, което изпитвам да прекрача този праг отново, да се върна към всичко, което някога е имало значение за мен. Истинско предизвикателство за професионализма на всеки актьор и възможност, за която съм изключително благодарен!

Как приехте да участвате в продукцията?

Когато говорих за първи път с Ед Бернеро, харесах това, което беше написал. Харесах сценария, харесах героите. Всичко това ми хареса, но бях изключително радостен да науча, че ще снимаме в Прага. Когато снимам далеч от дома държа смейството ми да е с мен. Преди 8 години, двамата със съпругата ми Кими предприехме пътуване из Европа. В Прага прекарахме само 5-6 дни и бяхме толкова очаровани от града, че възможността да се върнем отново беше истински примамлива.

Как бяха снимките в Прага?

И двамата имахме представа от Прага, но този път беше много по-различно. Да посетиш някой град е прекрасно! Снимахме две седмици в Париж, след това три в Ница. Но това е визита, посещение. А в Прага отидохме, за да живеем там. Последната година и половина живях в Прага и да кажа, че това е моят втори дом би било недостатъчно!

Обичам този град! Обичам хората и вече имам доста приятели. Обожавам хокея, а в Чехия този спорт е на почит и има много хокей там! Обожавам стария стадион! Ходя на всеки мач. Разхождам се по улиците. Фитнес залата е само на половин час от къщата ми и не се налага да ползвам кола. Разхождам се около реката. В дъжд, пек или сняг – няма значение. Разходката ми е закон всяка сутрин!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Уилям Фикнър , Престъпления без граници