Сериали Криминални

Убийството

Добави коментар

Борба за власт, насилие, задкулисни интриги, любовни въпросителни, мистерии в миналото ...и всичко това поднесено изключително детайлно и интелигентно.

Убийство / Forbrydelsen - Дания, Швеция, Норвегия, 2007

Впечатляващият датски сериал "Убийството" по трилъра на Сьорен Свайструп /Søren Sveistrup/ ще ви държи будни до малките часове на нощта. Неочаквани обрати и нестандартни сюжети, които ни поставят вечните въпроси за цената на компромиса и смисъла от това да продължим напред дори и тогава, когато всички останали са поставили точка в края на изречението.

Убийство / Forbrydelsen

"Убийството" постави началото на манията по скандинавските сериали във Великобритания, САЩ, а и по света. Сериалът e номиниран за две награди „Еми” и отличена с награда на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. Критиката нарича „Убийството” телевизионно явление, съизмеримо с култовия сериал „Туин пийкс”, което поставя ново начало в жанра на криминалния трилър с елементи на мистерия.

Убийство / Forbrydelsen

Сюжетът проследява историята на полицейско разследване, водено от инспектор Сара Лунд (Софи Гробел / Sofie Gråbøl)- жена, която е обсебена от истината и готова на всичко, за да я открие. Сара работи в полицията в Копенхаген, но възнамерява да се премести в Швеция с годеника си. В последния ѝ работен ден обаче една странна находка насред полето води до откриването на трупа на деветнайсетгодишно момиче, убито по особено жесток начин. Сред заподозрените е видна обществена личност. Инспектор Лунд разплита сложния случай с всеотдайна упоритост, с цената на личния си живот и с риск за кариерата ѝ.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Убийството