Актуално Здравей, България

„U4ili6te bg” - репортерски сериал на „Здравей, България” показва аномалии в българското училище

Добави коментар

Новият репортерски сериал на „Здравей, България” - „U4ili6te bg” показва аномалии в българското училище
Новият репортерски сериал на „Здравей, България” - „U4ili6te bg” показва аномалии в българското училище

Екатерина Анева Кадри с бой между ученички от Професионалната гимназия по фризьорство, снимани с мобилен телефон има в първия епизод на „U4ili6te bg” - новият репортерски сериал на „Здравей, България”.

Авторът Екатерина Анева дори е намерила побойничката, която си признава, че така си решава проблемите. Даже признава, че е палила косата на същото момиче и не чувства вина.

Целият епизод е изграден върху мнението на ученици от различни училища, които открито говорят за побоя и признават, че това е всекидневие и съвсем нормален начин за разрешаване на проблемите им.
Децата признават, че се бият дори и за „поглед на криво". Записани са и учители, както и представители на асоциация "Родители", които си прехвърлят топката, а също и доц. Ивайло Петров - психотерапевт. Той смята, че няма стратегия в образованието за справяне с агресията и проблемът ще продължи да се задълбочава. В материала има и други фрапиращи кадри на бой и унижения между ученици.

Втората серия е за това как учениците изкарват времето в междучасията. Снимани са ученици в голямото междучасие, които играят карти, пият бира и пушат. Има признания, че даже и водка се пие от сутритна „в зависимост от програмата в училище". Тв екипът залови и  ученици, които пушат в двора на самото училище, а заместник-директорът отрича този факт...

Позицията на учителите е представена в третия епизод. Имаме кадри на бой между учители и ученици. Друг епизод ще бъде посветен на ролята на родителите и мястото на просветното министерство...

„Изобщо, от стратегии, промени в законите, спорове за субсидии и заплати и реформи, реално в българското училище се наложи "Законът на джунглата", обобщава Катя Анева.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник