Спорт Футбол

TV2 придоби правата за Българското първенство по футбол

1 коментар

На пресконференция в зала „Родина”, намираща се на Националния стадион „Васил Левски”, беше подписан пет годишен договор между БФС и ТВ2 за изключителните права по изпъчването на Българското първенство по футбол.

Днес, 22 август, беше подписан договорът между ТВ2 и БФС за излъчването на Българското футболно първенство. Договорът е за 5 години, а телевизията ще започне да излъчва футболни срещи още от септември.

TV2 придоби правата за Българското първенство по футбол

На пресконференция в зала „Родина”, намираща се на Националния стадион „Васил Левски”, беше подписан пет годишен договор между БФС и ТВ2 за изключителните права по изпъчването на  Българското първенство по футбол. От страна на БФС присъстваха Борислав Михайлов и Валентин Михов, както и Константин Баждеков, изпълнителен директор по финансовите въпроси на футболен клуб „Левски”, който е бил част от работната група работила 3 месеца по осигуряване на най-добрия договор за родния футбол. От страна на ТВ2 присъстваха Огнян Димов, генерален директор на медиата, Керън Харисън, финансов директор на ТВ2 и представител на СМЕ за България, и Яна Иванова, заместник генерален директор на медиата.

TV2 придоби правата за Българското първенство по футбол

Това е най-голямата сделка в историята на българския спорт. Представителите на БФС изразиха задоволството си от добре свършената работа през изминалите месеци и възможността за покачване на продукта български футбол. От своя страна Огнян Димов коментира сделката така: „ Ние гледаме на тази сделка не като на закупуване на обикновени телевизионни права, а на инвестиция в Българския футбол, с която се надяваме да повишим качеството на играта по нашите терени, да върнем публиката по трибуните и пред телевизорите, а клубовете да могат да инвестират в детско-юношеските школи. Убеден съм, че заедно с БФС, РСА и всички клубове ще успеем да постигнем поставените високи цели. Радваме се на дългогодишното партньорство, което стартираме от днес и обещаваме на нашите зрители, че ще гледат български футбол както никога досега.”

TV2 придоби правата за Българското първенство по футбол

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Футбол

Световното първенство по футбол 2022 в ТВ програмата

Евро 2020 в каналите на Нова и БНТ - ТВ програма

БНТ 1 излъчва ЦСКА - „Клуж“ и „Лудогорец“ - „Антверп“

УЕФА отложи Евро 2020 за лятото на 2021

Вълнуващи футболни срещи и звезден уикенд от НБА през февруари по DIEMA XTRA