Актуално В програмата

Три двойки се борят на финала на "Бягство към победата"

Добави коментар

Наближава краят на големия проект на Слави Трифонов "Бягство към победата". Финалът ще е на живо този петък, 26 юни.
Борис Солтарийски Наближава краят на големия проект на Слави Трифонов "Бягство към победата". Финалът ще е на живо този петък, 26 юни.

След като от надпреварата неочаквано отпаднаха двете Нелита за победа ще се борят три двойки – моделите Златка и Дияна, братовчедите Марина и Христо и бившите гаджета Иван и Ирина.

Извън класирането ще продължи да се състезава и ВИП двойката Емануела и Крум.

  • Големия финал в петък – от 20 ч. и от 22:30 ч.!
 
Как се стигна дотук


Двойките стартираха от комплекс "Реденка" по реда на финиширане в предишния етап и се отправиха към Кресненското дефиле, за да се срещнат с първата си за етапа задача - "Бягство по течението". Там стартът за всички двойки беше общ, а участниците облякоха специална екипировка. В бързите води на Струма екипите се състезаваха в Рафтинг, а накрая трябваше сами да извадят лодката си на брега.

Докато Златка се чудеше дали е хубава в неопреновия костюм, Емануела се питаше: "Не трябваше ли да изчакаме малко слънчицето?". Само пристигналите първи Марина и Христо спряха на точното място. Останалите го подминаха, а докато излизаха на брега, Емануела и Крум се изгубиха по поречието и се наложи екипите да ги търсят.

Условието на следващата задача доста обърка Нелитата. Според него участниците трябваше да търсят "мястото, където се намира най-големият скулптурен център на открито в Европа и където всяка първа събота на месец февруари се провежда празникът на боговете на виното". Търсеното място беше Илинденци, но двете Нелита прецениха, че щом става дума за вино, търсят Мелник, където и отидоха.

В Илинденци участниците трябваше да изкарат с труд 30 лева, като нямаха право да просят или да продават личните си вещи. За всяка работа можеха да получат максимум 10 лева.

В резултат на работната бригада на "Бягство към победата" в Илинденци бяха оплевени няколко тротоара, полети няколко градинки, няколко коли и бусове бяха излъскани, а няколко магазина – измити и подредени. Всички това обаче не се понрави на възрастна жена от селото, която заяви, че не това е работа за младите: "Да ва опнат да копате лозе, това е работа за младите!".

Емануела и Крум отказаха да вземат заработеното и върнаха парите, а кметът на община Струмяни Валентин Чиликов обяви, че сумата ще бъде дарена на защитеното селище в Раздол. Двойките поеха към следващата си задача, а в това време Нелитата още не бяха пристигнали.

От село Струмяни участниците тръгнаха по брега на Струма и стигнаха до мястото обозначено с логото на "Бягство към победата", където ги посрещна Денди Пенди. Те трябваше да извадят предмет от тръба, без да бъркат с ръка. Най-интересно хрумване имаха Емануела, която намери отнякъде празно шише и с него напълни тръбата с вода от реката и така топчето изплува, и Нелитата, които използваха обувките си, за да пренасят вода.

В следващата задача участниците трябваше да открият село Огняново и там да намерят хотела, носещ името на четвъртата буква от гръцката азбука. Трябва да отбележим, че голяма част от двойките титулуваха "сигма" за четвърта буква в гръцката азбука. Първа Марина се сети, че става въпрос за "делта", на останалите трябваше време и питане.

В Огняново при басейна на хотел „Делта” участниците се отдадоха на своеобразна спа-процедура – трябваше да се гмуркат до дъното на басейн, откъдето да извадят монети с обща стойност 1 лев. Там бе краят на надпреварата за деня, но този път поредността при потеглянето им на следващия ден бе определена с жребий. Така пристигналите последни Нелита щяха да тръгнат първи, а завършилите втори Иван и Ирина щяха да тръгнат последни, 30 минути след тях. Крум и Емануела изтеглиха дори по-ранен час и от Нелитата, но те все пак не участват в крайното класиране.

В "мазни борби" се забъркаха участници сутринта на втория ден от 12-ти етап. В рамките на три минути чисто време, те трябваше да се борят с истински атлет. При положение, че го избутат от тепиха, те можеха да тръгнат веднага. В противен случай – за всяко излизане от очертанията двойката получаваше по три наказателни минути.

Пръв в борбата участва Крум, който успешно избута противника си и двамата с Емануела получиха новата си задача. Нели Кабрузова също избута своята противничка и спаси техния екип от изоставане. Христо постави рекорд – беше изхвърлен 13 пъти и с Марина изчакваха 42 минути. Борбата на Златка донесе на двойката им 15 минути наказание, а Иван бе третият успял да надвие противника.

Новата задача на участниците гласеше: "Стигнете до града, който според легендата е основан от Херакъл, а според историята е родно място на философа Демокрит. Щом влезете в града, намерете мястото край пътя, обозначено с флагче "Бягство към победата".

Появиха се първите догадки, че мястото може да е в гръцко. Емануела и Крум намериха отговора в училищна библиотека. Оказа се, че навремето е било Абдера, а сега е село Авдира.

Вече на гръцка територия най-добре се справяха Христо и Златка със завидно владеене на гръцки език. Христо дори успя да разбере как да стигне по пряк път до мястото. На Нелитата пък се наложи да говорят на руски, вместо на английски. Емануела и Крум се изгубиха, а обстановката при тях ставаше все по-нервна, като се стигна до размяна на любезности от типа на казаното от Емануела: "Мъжете стават само за разплод".
Така в Авдира първи дойдоха Нелитата, след тях пристигнаха, тръгналите последни от България Марина и Христо. Трети дойдоха Дияна и Златка, четвърти – Иван и Ирина, и последни – Емануела и Крум. Задачата им в Авдира беше да сглобят барбекю, а след това да отидат в селската фурна и да изпекат традиционен гръцки хляб.

Крайната оценка на работата на участниците дойде от главния пекар. Забележката към Нелитата беше, че е трябвало да сложат повече вода и получиха 20 минути наказание. Хлябът на Марина и Христо беше суров и това им донесе изчакване от 10 минути. Продуктът на Дияна и Златка беше безсолен и те също чакаха 20 минути. Хлябът на Иван и Ирина единствено получи добра оценка и те тръгнаха веднага. Крум и Емануела получиха 5-минутно наказание.

Новата цел на финалистите беше да стигнат до плажа на къмпинг "Натура" и там с помощта на специален шиш да уловят 10 миди „солина”. Ловът премина успешно за всички двойки, като изключим ужасените писъци на повечето момичета, причинени от лазещи по дъното дребни морски обитатели – някои с щипки, други – не.

От брега на морето участниците поеха към последната си цел за етапа - археологическия музей в Авдира. Първи финишираха Иван и Ирина, следвани от Марина и Христо и моделите Дияна и Златка. Последни от състезаващите се двойки пристигнаха Нелитата, поради което те трябваше да напуснат „Бягство към победата”. Vip-овете, които дойдоха след тях, предложиха да ги спасят, но за жалост, това бе извън правилата.

В надпреварата остават само три двойки и една от тях ще стане големият победител в "Бягство към победата". Гледайте големия финал в петък – от 20 ч. и от 22:30 ч.!
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шоуто на Слави

Слави Трифонов прави телевизия "Седем осми" и партия "Няма такава държава"

Край на "Шоуто на Слави"

Празнична програма - какво ще дават по bTV?

Какво ново в есенния сезон на bTV

bTV отново спря "Шоуто на Слави"