Филми Екшъни Филми Трилъри

Транспортер | The Transporter (2002)

Добави коментар

Бившият служител в специалните сили Франк Мартен живее тихо и мирно в Южна Франция. В действителност той работи като "транспортер" - работата му е да разнася деликатни пратки от “врата” до “врата”, без да задава никакви въпроси

  • Жанр - екшън, трилър
  • Франция, САЩ
  • 2002

Бившият служител в специалните сили Франк Мартен живее тихо и мирно в Южна Франция. В действителност той работи като "транспортер" - работата му е да разнася деликатни пратки от “врата” до “врата”, без да задава никакви въпроси. При изпълнение на мистериозните и понякога опасни поръчки със своето отлично подготвено BMW, Франк стриктно се придържа към няколко твърди правила: (1) Никога не променяй условията на сделката, (2) Не използвай имена и (3) Никога не надничай в опаковката.

Новата пратка не изглежда по-различна от многото, които е доставил досега. Клиентът е американец, представящ се само като "Уол Стрийт" (правило 2). Но когато му се налага да спре край пътя, “транспортерът” забелязва, че “пакетът" мърда. В нарушение на правило 3 Франк поглежда и открива, че съдържанието на пратката е красива и добре завързана жена… Твърдата му вяра в останалите две правила, кодекс на оцеляването му, бързо се изпарява - той и новата му позната тръгват по път, изпълнен с шокиращи тайни и смъртоносни усложнения. Докато се спасява от преследващата го банда убийци, Франк формулира ново правило (4): Никога не си измисляй правила!

Режисьори - Луи Летерие и Кори Юен

Актьори - Джейсън Стейтъм, Шу Ки, Мат Шулц, Франсоа Берлеан, Рик Янг и др.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Транспортер

Шест поредни вечери с Джейсън Стейтъм

Девет дни на скорост по bTV Cinema

„Транспортер” ще нажежи ефира на NOVA от 7 февруари, точно в 21.00 часа