Кино

ТРАНСФОРМЪРС 3 „взривява” центъра на Чикаго

Добави коментар

Основният трейлър на култовия филм ТРАНСФОРМЪРС 3 разкрива уникални триизмерни кадри и фрагменти от сингъла на Linkin Park "Iridescent"
Основният трейлър на култовия филм ТРАНСФОРМЪРС 3 разкрива уникални триизмерни кадри и фрагменти от сингъла на Linkin Park "Iridescent"

ТРАНСФОРМЪРС 3

Майсторът на екшъна Майкъл Бей и легендарният Стивън Спилбърг оправдаха очакванията на милиони зрители към ТРАНСФОРМЪРС 3 с трейлъра на филма, който „нападна” света преди броени дни.

Майкъл Бей признава, че някои от уникалните кадри в центъра на Чикаго, които виждаме в новия трейлър на филма са най-сложните, върху които е работил до момента. За тях центърът на града е безпрецедентно затворен за снимачния екип, а професионалисти в base jump спорта се наемат да извършат изключително опасна каскада с 3D камера, прикрепена към каската на един от тях. Задачата им е била да скочат от военен хеликоптер, да се движат между падащи небостъргачи и атакуващи извънземни кораби, и да се приземят в центъра града и на бойните действия между роботите.

Въпреки опасенията на режисьора и екипа, че мащабните сцени и каскадите може да повредят оборудването, те успяват да модифицират 3D камерите така, че да отговарят на агресивния и динамичен стил на заснемане на Бей. Като резултат от подхода му да снима в истинска среда, а не в студио, както обикновенно се заснемат триизмерните филми, се получават уникални за кино-изкуството кадри. „Снимахме в абсолютно реална среда - истински градове, царящ хаос, опасни експлозии и преследвания с коли.”

За режисьора Майкъл Бей участието в ТРАНСФОРМЪРС 3 е последно за поредицата и той е решен да създаде достоен завършек на зрелищната, но и емоционална история за трансформърите. „Филмът е много добре конструиран и ще предостави на феновете най-доброто от първите два филма. Едновременно с това има и много нови моменти, които не са виждани досега – сцени, които изглеждат феноменално в триизмерен формат.”

В ТРАНСФОРМЪРС 3 Шая Лебьоф се завръща в ролята на Сам Уитуики
, а мистериозно събитие от миналото на Земята избухва в днешни дни и заплашва планетата с всеобхватна война, която дори трансформърите не могат да спрат сами, за да спасят човечеството.

В третата част се включват и нови герои, които също се представят в трейлъра. Сред тях е злодей в тялото на Шокуейв, дългогодишен персонаж от Трансформърс и владетел на Кибертрон във времето, в което Аутоботите и Десептиконите са водили битките си извън планетата Земя. Чаровната дебютантка Роузи Хънтингтън-Уайтли се присъединява към екипа в ролята на Карла в първата си поява на голям екран.

През април беше разкрита още една новина, която феновете на поредицата очакваха с нетърпение. Едно от най-успешните сътрудничества между група и филм в историята на киното продължава с новия сингъл на Linkin Park - "Iridescent". Песните записани от алтернативните музиканти за първите две части на Трансформърс са безапелационни хитове за филмова музика. "What I've Done" от Трансформърс и "New Divide" от Трансформърс: Отмъщението са най-успешните парчета на групата, превзели музикалните рок класации ("New Divide" остава на първо място цели 14 седмици).

На 01 юли 2011, едновременно със световната премиера,  ТРАНСФОРМЪРС 3 идва в България в дигитално 3D и Mtel IMAX.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Трансформърс 3

Кадри от първия снимачен ден на ТРАНСФОРМЪРС 4 разкриха нови, по-мощни аутоботи

Paramount Pictures International премина границата от 2 млрд щ.д. приходи за 2011г.