Актуално В програмата

Топ 5 на хоби-готвачите избират в MasterChef

Добави коментар

С наближаването на финала на „MasterChef“ летвата на очакванията се вдига все по-високо. За да я прескочат, участниците в кулинарното шоу по bTV ще трябва да проявят още по-голяма смелост и да поемат неочаквани рискове в легендарната кухня.

Предстои им да създадат ястие, чиято рецепта не знаят, да участват в инфарктна отборна битка и да сготвят специалитет от Средновековието. Тежките изпитания ще отсеят петимата най-добри хоби готвачи на България, които ще продължат към финала и наградата от 100 000 лева.

Във вторник в кутиите си участниците ще открият корен от растение и ще трябва да го превърнат в главен герой на презентациите си. Перфекционистите ще се впуснат в създаването на ювелирни десерти и ще потърсят сложни асоциации между вкусовете и текстурите. Прекрасни аранжировки в стил „японска градина“ също ще впечатлят журито и ще отведат зрителите в топ ресторантите в Азия. Един от хоби-готвачите ще се отличи пред конкурентите си с елегантен кулинарен стил, граничещ с гениалност.

„Виждам те като много силен претендент за титлата!“, ще възкликне Chef Силвена Роу, след като опита ястието му.
PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.

Предстоящият Master клас ще разкрие пред участниците тънкостите на сладкарското изкуство. Chef Виктория от Литва ще приготви многокомпонентен, традиционен за родината си десерт с извара, шоколад, сладолед с ким и сладко от малини. Бързината, сръчността и виртуозното темпериране ще имат ключова роля за финалния резултат. Само един от участниците ще покаже нужната комбинация от умения и ще вземе значка за имунитет.

Публикуването на този текст е без разрешение на рotv.bg

По време на стрес теста хоби-готвачите ще трябва да приготвят тестено изделие без да знаят точната му рецепта. Сложната задача ще ги накара действат интуитивно и да търсят „тайната“ съставка, която да направи произведението им сочно отвътре и хрупкаво отвън. Въпреки старанието си, не всички ще успеят да постигнат съвършенство.

Този текст е копиран без разрешение от potv.bg

В сряда участниците ще трябва да се впуснат в инфарктна отборна битка и да приготвят основно и десерт за 14 специални гости, всички брилянтни кулинари. Предстои и елиминация в два кръга, в която талантите ще трябва да разпознаят различни кухненски помагала и да направят ястие от средните векове. Един от тях ще допусне малки грешки и ще отпадне от „MasterChef“, а журито ще обяви Топ 5 на най-добрите хоби-готвачи.

Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Мария Жекова e новият MasterChef на България

Стартира битката за големия финал в „MasterChef“

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

Хоби-готвачите в „MasterChef“ се борят за място на полуфинала

Цветелина Томиъм напусна „MasterChef“