Филми Исторически

Толкова се мразехме

Добави коментар

Филмът показва как се е зародила Европа и как мъже и жени от двата бряга на Рейн е трябвало да се борят за днешната „преоткрита“, свободна и мирна Европа.Европа се роди преди 50 години. „Толкова се мразихме“ е среща с историята!
NOUS NOUS SOMMES TANT HAIS, Франция, Австрия, 2007г.

Историческа драма


Световна премиера:
23 март 2007

Режисьор:
Франк Апредерис

Участват:
Сара Биадзини, Павел Делаг, Кристин Боасон, Бернар-Пиер ДонадийоРазказ за романтичната любов между немския вйник Улрих и французойката Мари, които съдбата е решила да събере, на фона на ярки исторически събития ...

Май 1950 година. В един от салоните на Ке Д”Орсе са се събрали 50-тина журналисти, когато Роберт Шуман прочита декларацията за помирението на между Франция и Германия, като обявява създаването на Западноевропейска митническо-търговска зона – предшественичка на Европейската икономическа общност и на Европейския Съюз.

Роберт Шуман и Жан Моне се поздравяват : декларацията има ефект на взривена бомба. Те си дават сметка, че ще ги обвинят в заговор и дори в предателство – спомените от войната са още живи. Съзнават, че ще се сблъскат с яростна опозиция, но са готови на всичко, за да постигнат помирение.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Толкова се мразехме