ТВ анонси TLC

TLC излъчва специална вечер, посветена на войната в Украйна

Добави коментар

Зрителите ще видят истории за добрината в първите дни на инвазията, как героите от „90 дни до сватбата“ посрещат войната и благотворителния концерт „Заедно за Украйна“

TLC ще излъчи специална вечер, посветена на историите на украинския народ, който се опитва да се спаси от войната. Телевизионният канал предсатвя три внимателно подбрани документални кратки филма за случващото се в Украйна. Първото заглавие е „Украйна: Дневниците 90 дни“ и разказва за разрушителното влияние на войната върху живота на някои от любимите герои на поредицата „90 дни до сватбата“ в Украйна и САЩ. Веднага след това започват „Украйна: правилната постъпка“ и „Украйна: истории от границата“, които показват историята на десетки поляци, които помагат на украинци да се спасят от ужаса на войната. Специалната вечер завършва с благотворителния концерт „Заедно за Украйна“, който се проведе на 20 март в Полша и събра над 2 милиона долара в подкрепа жертвите на войната в Украйна. Поредицата филми стартира в 21:00 ч. на 4 май в ефира на TLC.

Украйна: Дневниците 90 дни | 21:00 ч., 4 май

„Дневниците 90 дни“ акцентират върху четири познати лица, свързани с Украйна, които са посветени на мисията да помогнат и предоставят помощ на хората в опасност. Яра Дюфрен, Дейвид Мърфи, Натали Подякова и Мария Лисенко споделят собствените си истории за надежда, смелост и оцеляване, докато се справят с последиците от войната и се борят с трудностите, пред които са изправени приятелите и семействата им.

Украйна: правилната постъпка | 21:45 ч., 4 май

Руската инвазия в Украйна шокира света. За Украйна тя е огромен удар, разрушителна трагедия и неизбежно човешко страдание. Много украинци започват да бягат и намират подслон в Полша. Журналистката Едита Кшешняк отива в Люблин, град в източна Полша, за да се срещне с хора, които изоставят домовете и близките си, за да спасят деца и майки, бягащи от войната, "защото това е правилната постъпка" в тази ситуация.

Този документален филм разказва историята на Олга Адамович и Лукаш Стома, които променят и реорганизират живота си след избухването на войната. В началото те възнамеряват да приемат десет души от Украйна, но къщата им се превръща в приют, в който отсядат повече от сто човека. Домът им в Люблин се превръща в международен център за подпомагане на жертвите на войната, където бежанците остават през първите няколко нощи след преминаване на границата.

Украйна: истории от границата | 22:10 ч., 4 май

По време на първите две седмици от руската инвазия в Украйна над 2,5 милиона души бягат в Полша. Въпреки този голям брой бежанциполските власти решават да не строят бежански лагери. Оказва се, че не са и необходими. Повечето украинци, изтощени след драматичното пътуване, за да избягат, намират подслон при полски семейства. Документалният филм „Украйна: истории от границата“ разказва три различни истории за помощ, организирана в първите дни на войната.

Заедно за Украйна | 22:35 ч., 4 май

На 20 март Discovery организира уникален благотворителен LIVE концерт в Лодз, Полша, обединявайки полски и украински артисти в обща цел: да се съберат средства за жертвите на войната. Звездите се обединиха в изпълненията си на сцената пред публика от над 12 000 души и милиони телевизионни и онлайн зрители. Събитието беше излъчено на живо по Discovery Channel в Централна и Източна Европа в над 50 държави, включително и САЩ. Бяха събрани над 2 милиона долара и все още пристигат дарения. Освен това бяха дарени всички приходи от реклама преди концерта от Полша и Румъния, както и директно дарение от $500 000, което Discovery направи в името на каузата.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър