Кино

"TILT" № 1 в бокс-офиса за уикенда

Добави коментар

"TILT" е на върха на родния бокс офис. С 14200 зрители за три дни "TILT" остави на второ място зад себе си филма "Йоги 3D" който направи 7227 зрители, тоест наполовина.

Българският филм "TILT" е отново на върха на родния бокс офис
за първи път след "Мисия Лондон". С 14200 зрители за три дни "TILT" остави на второ място зад себе си филма "Йоги 3D" който направи 7227 зрители, тоест наполовина.
За първи път български филм излиза с рекордните 31 екрана едновременно в цялата страна, а дистибутори и специалисти не помнят да е имало такъв филм български или чуждестранен изобщо от 1989-та година насам. Идеята на дистрибуторите "А плюс синема" е била хората да могат да го гледат максимално удобно и в удобни за тях часове. Поради огромния зрителски интерес ще има и пътуващи прожекции в десетки градове без кино, като Ловеч, Свищов, Монтана и др.

TILT

TILT e дебютният филм на режисьора Виктор Чучков-син. Продуцент е Борислав Чучков. Филмът стартира по кината от 11 февруари (миналия петък).
ТILT е копродукция с „оstlicht filmproduktion” (Германия) и Българската национална телевизия. Консултанти по създаването на сценария са Бернд Лихтенберг („Goodbye Lenin”) и Бил Форсайт (с 8 престижни кино награди).

TILTРазпространител на филма за България е компанията “A Plus Films“, които са официалeн лицензант на Walt Disney и 20th Century Fox у нас.
ТILT е финансиран от Национален филмов център, немския фонд MDM, Българска национална телевизия, европейския фонд Евроимаж и програма „Култура“ на Столична община. Проeктът за филма е развит с подкрепата на програмите МEDIA на Европейския съюз, NIPKOW (Берлин) и ScriptTeast (Варшава).

Друг интересен факт е, че след прецизен кастинг, избраните главни актьори са оказват от един клас в НАТФИЗ. Всички млади таланти Явор Бахаров (Сташ),  адина Кърджилова (Беки) (станали популярни със сериала "Стъклен дом"), Ивайло Драгиев (Ангел), Ованес Торосян (Гого) са и приятели в живота.
TILTТози филм е първи сериозен пробив в кино-кариерата им. Изключение прави Ованес Торосян, който изиграва впечатляваща роля в „Източни пиеси“. Сред главните актьори са и утвърдени имена в киното като Георги Стайков ("Вчера") и Филип Аврамов ("Писмо до Америка"), както и Аленсандър Сано - Среброто от групата "Братя Мангасарян".

Композитор на оригиналната музика на филма е Виктор Чучков.
Поп парчетата във филма са написани от Димитър Василев–Нуфри (фронтмен на българските групи “Panican Whyasker“ и „Bastardolomey“) и Явор Русинов („Bulgaro“). Във филма могат да се чуят и парчета на една от най-влиятелните хип-хоп групи през 80-те години - Run-D.M.C. Това е първата група от хип-хоп жанра, която има издаден златен албум и е номинирана за Грами. Също така има и две песни на рок-бандата „Пиромания“, много популярна в България през 90-те години.
Първоначално публикувано в сайта потв.бг
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: TILT

Българският филм "TILT“ на крачка от „ОСКАР“

TILT впечатлява в САЩ

TILT е българското предложение за Оскар

TILT сред фаворитите на публиката в Сиатъл

Само за един ден филмът TILT направи 12 300 зрители