Актуално Темата на Нова

Темата на Нова - 26 и 27 юли

Добави коментар

Български математик изобрети формула, с която могат да се решават всички видове задачи - в Темата на Нова.
Събота, 26 юли, 19:45 ч.
тема: „Математическата гилдия изправена на нокти заради нови правила

автор: Мария Цънцарова
оператор: Владислав Топчиев

Български математик изобрети универсална формула, с която могат да се решават всички видове задачи. Така, ученик от 5-ти клас, например, може да реши веднага задача за 12-ти клас.

Непризната теория се намесва в науката. Нови понятия и нови закони отключват всяка задача. Математическата гилдия е изправена на нокти. Умира илюзията, че точната наука е само за големите умове.

Авторът на тайнствените правила превръща деца във виртуози на математиката.

Математиката на учения е проста - повече забавлява, придава цвят на цифрите, одухотворява формулите. Няма алгебра, няма геометрия - всичко се решава по един и същ начин...

Потвърждения много. Обстойни доклади разказват за изумителните постижения на учениците му. Отличниците от класа му печелят челните места в националните олимпиади. Няма негов кандидат-студент, който да не е прекрачил входа на университета. Дори Министерството на образованието поощрява двама от най-добрите му ученици със специални стипендии.

Неделя, 20 юли, 19:45 ч.
тема: „Жилищна пирамида на Министерството на отбраната

автор: Васил Иванов
оператори: Димитър Славов, Георги Найденов      
  
Как висши чиновници превърнаха Министерството на отбраната (МО) в строителна пирамида? Как безумията на държавни служители направиха международния футболен съдия Ангел Ангелов затворник в собствения му апартамент, а десетки други семейства 15 години хабят нерви и пари из столичните съдилища? Защо никой не е в състояние да накара МО да изпълни решение на съда? Кой и как в МО продаде два пъти в рамките на два месеца 15 апартамента?

Бившият министър на отбраната Валентин Александров вече не е между живите, а чиновниците, които са го съветвали и извършили имотната операция по онова време, както обикновено става у нас, едва ли ще понесат някаква отговорност.

Въпреки, че фирма „Булкооп”, семейство Ангелови и други като тях години наред харчат пари по съдилища, без да са виновни. И данъкоплатците, които сега ще трябва да плащат пропуснатите ползи на фирмата. Тук не става въпрос за нервите и стреса на хората, които се барикадират в жилищата и други, които стоят арестувани от съдии изпълнители в апартамента си.

Въпреки, че случая отдавна е добре известен в МО, до момента решение на проблема липсва. Затова екипът на „Нова ТВ” се насочва към парламента и се среща с дългогодишния съдия и понастоящем депутат – Елеонора Николова.

Екипът ще продължи да следи случая и през септември ще провери дали има някаква промяна към разрешаване на кашата, забъркана преди 15 години от МО. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Инфлация без граници” в „Темата на NOVA“

„Лица зад медалите“ в „Темата на NOVA“

„Стотинки за смет“ в „Темата на NOVA“

„За няколко гласа повече“ в „Темата на NOVA“

„Пустинята Дунав“ в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 10.12.2022
Тв програма NOVA
20:45 10.12.2022
Тв програма NOVA NEWS