Актуално В програмата

Тази събота „Карбовски: Втори план” представя проекта: Всяка четвърта...

Добави коментар

Две смели жени, майки и българки ще разкажат с лицата си за дългогодишния системен тормоз, на който са били подложени – тази събота, 12 май, в „Карбовски: Втори план“ от 18 часа по bTV.

Две смели жени, майки и българки ще разкажат с лицата си за дългогодишния системен тормоз, на който са били подложени – тази събота, 12 май, в „Карбовски: Втори план“ от 18 часа по bTV. Тормоз, който завършва със заливане с киселина за едната и счупен череп и ребра – за другата героиня, в проекта „Всяка четвърта…“

В България няма ясна статистика колко жени са жертви на домашно насилие. Наскоро стана ясно и че у нас няма изградена автоматизирана информационна система, в която да се регистрират сигналите за домашно насилие, тъй като този вид деяние не е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

„Всички крещят как у нас има насилие върху жените. Всеки бори насилието срещу жените като облича тениски с любезни надписи. Борите юмруците с тениски. Борите заливането на жени с киселина с лозунги. А това е безполезно – кървавите семейни биографии на героините ми ще ви го докажат. Искам да се изплашите от техните истории. Защото ги познавате – те често се спъват и падат, удрят се в ръба на шкафа, умело прикриват и сълзите, и синините си с тъмни очила. Тях ги свързва мълчанието и страха. Те са сами срещу насилника си и няма нито къде да избягат, нито кой да ги спаси, нито на кого да се оплачат“, казва Карбовски.

Възможно ли е да живеем на място, където жертвата е обречена да бъде жертва завинаги? Семейна традиция ли е у нас да се бие жената и да се чувства виновна, че пак е ядосала някого? На тези и още въпроси ще търси отговор Мартин Карбовски тази събота в 18 часа по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Карбовски: Втори план

Лили Иванова разкрива нова продукция и ново амплоа в предстоящото издание на „Карбовси: Втори план”

Лили Иванова - ексклузивно пред Карбовски по bTV

Откровено в „Карбовски: Втори план“: Историята на кандидат-кметицата от Диана Габровска

„Карбовски: Втори план“ с нов сезон

Три проекта за децата на България в „Карбовски: Втори план“ през юни