Филми Комедии

Такси 4 (T4xi)

Добави коментар

След пет години отсъствие от последния епизод на поредицата – ТАКСИ 3 – Жерар Кравчик и Люк Бесон се завръщат с ТАКСИ 4.
Премиерна дата в България: 04.07.2008г.
Световна премиера: 14 февруари 2007 г.
Оригинално заглавие: “T4xi”
Националност: Франция
Времетраене: 1 ч. 31 мин.

Режисьор: Жерар Крауцик
Сценарист: Люк Бесон
Оператор: Пиер Морел
Продуценти: Люк Бесон, Лоран Петан,Мишел Петан

В ролите : Сами Насери, Фредерик Дифентал, Бернар Фарси и др.Преди да бъде екстрадиран в Африка, за да се изправи пред съда в Конго, опасен белгийски престъпник е поверен на полицията в Марсилия за по-малко от 24 часа. Но изпеченият мошеник успява да убеди офицера Емилиан (Фредерик Дифентал), че е просто служител на Белгийското посолство, който е бил натопен от самия беглец. Емилиан е уволнен за фаталната грешка, която е допуснал, но неговия приятел Даниел (Сам Насери) му помага. Той знае къде се укрива избягалия престъпник, тъй като го е закарал с таксито си, без да съзнава, че е издирван от полицията.

  • След пет години отсъствие от последния епизод на поредицата – ТАКСИ 3 – Жерар Кравчик и Люк Бесон се завръщат с ТАКСИ 4. Сами Насери влиза в ролята на шофьора на такси Даниел Моралес, който този път кара Пежо 407; Фредерик Дифентал е Емилиан Кутон-Кербалек; Бернар Фарси е неустоимия комисар Жибер; а Жан-Кристоф Буве отново влиза в ролята на Генерал Бертино. Във филма взима участие и френския футболист Джибрил Сисе.

  • В деня на премиерата във Франция, кино салоните са посетени от 450 000 души, от които 43 000 души само в Париж. В Канада, филмът е представен на Филмовия фестивал ‘Just for Laughs Comedia’ на 27 юли 2007 г., седмица преди световната премиера. Печалбите от първите три епизода на поредицата възлизат на 23 милиона във Франция и 200 милиона щатски долари в световен мащаб.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Фредерик Дифентал , Такси 4 , Сами Насери , Бернар Фарси

Фредерик Дифентал (Frédéric Diefenthal)

Бернар Фарси (Bernard Farcy)

Сами Насери (Samy Naceri)