Сериали Поредици

Тайните на великите британски замъци

Добави коментар

"Тайните на великите британски замъци" показва бурната история на някои от най-емблематичните замъци в Обединеното кралство: Довър, Тауър, Уорик, Карнарвън, Стърлинг и Карикфъргъс.

От вторник, 13 юни 2017, в 23:10 ч. по Viasat History
Сезон: 1 & 2
12 епизода x 60 мин.
Оригинално заглавие: Secrets of Great British Castles


"Тайните на великите британски замъци" показва бурната история на някои от най-емблематичните замъци в Обединеното кралство: Довър, Тауър, Уорик, Карнарвън, Стърлинг и Карикфъргъс. Известният историк и писател Дан Джоунс съблича пластовете история от фамозните крепости в основата на британската история и разкрива интригата, драмата, романтиката и бунта, обвиващи тях и прочутите им обитатели.

Заснета на живописни места в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, поредицата се отличава с великолепни кадри от въздуха и драматични възстановки, които улавят мощта и величието на забележителните замъци и съживяват личностите, триумфирали и страдали зад стените им.

Тайните на великите британски замъци

В Сезон 2 Дан Джоунс разкрива тайните на още замъци, сред които Единбургския замък, Кардиф, Йорк, Ланкастър и замъка Аръндел. Дан припомня някои от класическите летописи от 1000-годишната британска история с участието за звездна плеяда от крале, кралици, мошеници, бунтовници, жертви и злодеи.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Тайните на великите британски замъци