Актуално Какво ще се случи...

“Свободна да избира" еп. 161 - Хаос в дома на Шах!

Добави коментар

Анупама е разкъсана между грижите си за болния Анудж и желанието си да бъде до Кинжал и новороденото й бебе. Семейство Шах се готви за церемонията по кръщаване на бебето, но напрежението между Рахи и Паритош заплашва да помрачи тържеството. Вижте какво ще се случи в епизод 161 на индийския сериал "Свободна да избира”.

Ану казва на Ануж, че иска да види и бебето. Ануж я успокоява и моли Анупама да се обади на Кинжал. Анупама го прави, като съобщава на Кинджал, че Ануж иска да поговорят. Ануж чете стихове на Кинжал и бебето, като се извинява, че не е могъл да ги посети.

Ануж обещава да посети Кинжал и моли Анупама да заведе Ану при семейстов Шах. Анупама се колебае, но Ануж настоява, че е добре и иска тя да отиде. Той изразява тъгата си, когато тя и Ану са далеч. Анупама се моли за сила, за да балансира между двете семейства.

В дома на Шах всички с нетърпение очакват пристигането на бебето. Ванрадж решава той да докара Кинджал у дома. Лила чака Анупама, като изразява разочарованието си, че вече не е там. Хасмух напомня на Лила, че Анупама има свое семейство. Кавия пита за предстоящите задачи, като разстройва Лила, намеквайки, че не може да се мери с Анупама.

Ануж моли Анупама да тръгне и да се върне бързо. Анупама го успокоява и казва на Барха и Анкуш да не го стресират с излишни приказки. Барха се чуди дали Ануж е забравил предишните им действия, но Анкуш я съветва да не мисли прекалено.

В мечтата си Анупама си представя, че Ануж я придружава при Шах. В реалността тя се моли за благополучието на Ануж в нейно отсъствие. Кинжал нетърпеливо се подготвя да се прибере у дома. Пристига Паритош и привлича вниманието на Рахи. Пахи показва на Адхик украсата. Анупама пристига и се възхищава на украсата. Лила я критикува, че е закъсняла, но Ану я защитава, като обяснява състоянието на Ануж.

Хасмук взима Ану със себе си, а Анупама се заема с домакинските задължения. Лила нарежда на Анупама да държи Ану далеч от бебето. Анупама заявява, че и бебето на Кинджал, и Ану са еднакво важни за нея. Ванрадж, Рахи и Паритош напускат болницата. Рахи решава да закара Кинджал и бебето у дома.

Доли и Мину също са развълнувани от появата на бебето. Ану изразява желание да докосне бузата на бебето, но Лила настоява да спазва дистанция. Анупама се разстройва. По-късно Кинжал, Паритош, Ванрадж, бебето и Рахи идват в къщата.

Самар съветва Анупама да не се разстройва прекалено и да се съсредоточи върху посрещането на бебето на Кинджал. Анупама го уверява, че прави точно това. Семейство Шах посреща бебето заедно. Анупама шепне на ухото на бебето, казвайки му, че е специално и ще бъде обичано от всички, включително и от Ануж, който скоро ще го навести. Междувременно Кавия шепне на бебето, че Лила може да е малко сурова, но в крайна сметка е добра, и моли бебето да я обича най-много.

Лила се пита какво шепнат Анупама и Кинджал на бебето и настоява да пуснат Кинджал и бебето в къщата. Анупама взема отпечатъка от крачето на бебето като жест за добре дошло и моли Хасмук да го пази на сигурно място. Ану пита Кинджал дали може да види бебето, но Лила казва на Ану да стои далеч. Тогава Кавия моли Ану да остане при нея.

Анупама споменава за друг ритуал, включващ размахване на пауново перо над бебето, като го обяснява като традиция. Самар предлага да размаха перото над Паритош, който изглежда напрегнат, но Паритош настоява, че е добре. Рахи го поглежда многозначително, припомняйки си разговора им. Ану пита Кинжал дали може да докосне бебето, но Лила се намесва.

Анупама предлага на Кинджал и Паритош да седнат на люлката. Тя моли Рахи да предаде бебето на Паритош, за да започне ритуала. Рахи вярва във важността на ритуалите за благополучието на бебето, затова е там и планира да вземе Кинжал и бебето след ритуалите.

Анупама настоява Рахи да даде бебето на Паритош, но вместо това Рахи дава бебето на Кинджал, изненадвайки Шах. Те поставят под въпрос решението на Рахи, но тя ги призовава да побързат с ритуала, за да може да си тръгне с Кинджал и бебето. Когато я питат защо бърза, Рахи заявява, че иска да прекара време с тях. Лила се противопоставя на Рахи, а Ванрадж я съветва да не предизвиква сцени в хубавия ден, като ѝ предлага да изчака Кинджал и бебето да се успокоят, преди да ги отведе. Кинджал също моли Рахи да ѝ позволи да остане.

Семейство Шах изпълнява ритуала с Кинжал и бебето. Междувременно Самар се обажда на Ануж, който се притеснява, като вижда Анупама и Ванрадж с бебето. Барха и Анкуш се опитват да се възползват от ситуацията, което ядосва Ануж. В дома на Шах, Рахи продължава да се подиграва на Паритош, призовавайки го да бъде отговорен като баща, но Ванрадж го защитава. Рахи решава да продължи да гостува на Шах, което кара Анупама да реши да разкрие истината, която Рахи крие.

Анупама окачва кукла на люлката на бебето с помощта на Ану. Лила предупреждава Ану да бъде внимателна. Кинжал се възхищава на куклата, а Рахи също я хвали. Кинжал пита дали Анупама я е направила и тя хвали помощта на Ану.

Анупама обяснява, че в света на бебето присъствието на майката е жизненоважно, а Самар коментира, че социалният живот на бебето е засегнат. Анупама казва на Самар да спре да я прекъсва и обяснява, че възрастните обграждат бебето с вещите си, за да го успокоят. Самар добавя плюшено мече към люлката, а Шах добавят любимите си предмети, украсявайки я за бебето. Ану прави снимка.

Ануж открива бележка от Анупама, която му напомня да провери отново някои файлове. Той я цени и благодари на Бог за присъствието ѝ в живота му, възхищавайки се на способността ѝ да се справя с работата, въпреки че е заета. Ану се приближава до бебето, но Лила ѝ казва да стои настрана, което я кара да се разплаче. Ану прегръща Анупама, а Лила се оправдава. Рахи също утешава Ану.

Ануж нарежда на Анкуш да му донесе някои служебни документи и моли двамата да затворят внимателно вратата, когато си тръгват. Анкуш се ядосва, но Барха го окуражава, като казва, че накрая ще успеят.

Рахи решава да си тръгне, като обещава да се върне за церемонията по именуването на бебето. Кинджал и Лила питат защо си тръгва толкова скоро, а Рахи уверява, че ще бъде на разположение на Кинджал, когато има нужда. Анупама пита за внезапното заминаване на Рахи и Рахи иска Анупама да обещае, че ще бъде до Кинджал. Анупама се съгласява.

Семейство Шах планира церемонията по кръщаването на бебето, като Паритош ще се грижи за Кинджал, надявайки се, че Рахи му е простила. Лила напомня на Анупама да бъде точна за церемонията. Ванрадж изказва благодарност на Анупама и кани Ануж, Барха и Анкуш. Анупама предава съобщението на Ванурадж и Ануж решава да присъства. Хасмух поставя под въпрос доминацията на Лила над Анупама, но Лила я оправдава, като посочва отговорността на Анупама като баба. Хасмух съветва Лила да се отнася по-добре с Анупама.

Ануж и Анупама се подготвят да заминат за дома на Шах. Анупама помага на Ануж, но той се дразни, обвинявайки я, че се опитва да го накара да изглежда слаб. Анупама се извинява и му дава пространство. Ануж съжалява за избухването си към Анупама.

Анупама приготвя закуска за Ану и Ануж. Ануж се извинява за предишното си поведение и подарява на Анупама гривна. Той изразява съжаление за това, че ѝ е крещял, като казва, че за съжаление това е нормализирано от обществото, но не би трябвало да е така. Ануж сравнява действията си с предишното поведение на Ванрадж, но Анупама му казва да не се сравнява с другите и го уверява, че е несравним. Тя го подтиква да се приготви и те чакат Анкуш, Барха и Адхик. Анупама се моли.

Междувременно семейство Шах се подготвят за церемонията по кръщаването. Паритош моли Рахи за прошка и ново начало, но Рахи е раздразнена от съобщението му, въпреки че решава да не разваля церемонията заради Кинджал. Кавия търси Анупама, докато Лила обвинява Анупама, че е закъсняла въпреки предупрежденията ѝ. Рахи пристига при Шах и виждайки Паритош, се ядосва. Ванрадж държи бебето, а когато Самара и Пахи искат да го вземат, той отказва, което предизвиква закачлив спор с Рахи за това кой ще държи бебето.

Лила се разгневява в очакване на Анупама. Хасмук приветства Ануж и Анупама. Ванрадж дава бебето на Ануж, който първоначално се колебае, но придобива увереност с насърчението на Ванрадж. Лила премахва злото око от Ануж, Анупама и бебето. Ванрадж разпитва за Барха, Анкуш и Адхик, които пристигат скоро след това. Лила ги предупреждава да не създават проблеми, но Ануж я уверява, че няма да го направят. Анупама моли Кавия да помогне на Кинжал да се приготви, а Паритош се опитва да убеди Рахи да му прости. Кавия признава, че не е съвършена като Анупама, но се опитва да прави всичко по силите си. Анупама съветва Кавия да спре да се сравнява с нея и завежда Кинджал на церемонията. Случайно изпуска снимка в рамка, Анупама се притеснява, припомняйки си думите на Рахи, и се моли за щастието на Кинджал и Паритош.

Семейство Шах започват церемонията по кръщаването, а Барха пита Рахи какво я притеснява, което води до обида от страна на Рахи. Анупама не позволява на Ану да се доближи твърде много до бебето, което разстройва Ану. Баркха се опитва да предизвика проблеми между Ану и Анупама, което ядосва Ануж. Анупама отвежда Ану. Другите жени хвалят Анупама за това, че е отговорна майка и баба.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Свободна да избира

“Свободна да избира" еп. 187 - Ще успее ли Анупама да спаси брака си?

“Свободна да избира" еп. 186 - Анупама на кръстопът!

“Свободна да избира" еп. 185 - Ще се промени ли Пахи?

“Свободна да избира" еп. 183 и 184- Пахи и Адхик на кръстопът!

“Свободна да избира" еп. 181 и 182 - Анупама се бори за справедливост!