Спорт Футбол

Световното първенство в Бразилия, стартира по БНТ на 12 юни

2 коментара

Националната телевизия залага на млади коментатори за световното първенство в Бразилия. БНТ ще излъчи 130-те часа футболни мачове на живо и още 56 часа студийна програма под надслова „Всички в един ритъм”.

Най-голямото футболно събитие на 2014 година – световното първенство в Бразилия, стартира в ефира на Българската национална телевизия на 12 юни.

БНТ ще излъчва в HD качество всичките 64 мача от световното първенство по футбол. 56 от срещите ще вървят едновременно по БНТ1 и БНТ HD. Останалите 8 мача, които се играят едновременно в последните сблъсъци в групите между 23 и 26 юни, могат да се проследят на живо по БНТ2. На следващия ден, веднага след изиграването на мачовете, повторения са планирани по БНТ HD и БНТ2.

Както за Олимпиадата в Сочи, така и сега, БНТ залага на коментатори от собствения си екип, отваряйки широко вратата за младата генерация спортни журналисти. От стадионите в Бразилия мачовете ще коментират четирима пратеници. Откриването в Сао Пауло на 12 юни е поверено на Ивайло Ангелов. На финала на 13 юли той ще бъде в тандем с Никола Ибришимов. Двамата са най-опитните футболни коментатори в екипа – с по три големи първенства зад гърба си. За 12-те мача от шестнайсет и четвъртфиналите към тях ще се присъединят Петър Иванов и абсолютният дебютант Валери Генов. От София ще коментират други две имена от „новата вълна” – Радостин Любомиров и Георги Славчев. Доайенът Петър Василев, който ще има функциите на специален гост в студийните програми за първенството, ще контролира продукцията на по-младите си колеги.

„Младите от екипа ни се подготвиха и справиха блестящо в Сочи. Ще заложим на техния хъс и енергия да ни отведат с темперамент в далечна Бразилия. Разстоянията между градовете са големи, стадионите за първи път са в 10 различни места. Ще бъде истинско изпитание придвижването, приспособяването през ден на ново място – на стотици и хиляди километри от предишното. За нас е важно аудиторията ни да има коментатор на ключовите двубои, който е очевидец на случващото се на стадиона. Това придава автентичност, емоция и компетентност. Това е запазеното футболно ноу-хау на БНТ от времената на Мичмана. Вярваме, че аудиторията ще хареса титулярите и се надяваме да припознае новите ни футболни гласове, чието изграждане отнема години”, заяви главният продуцент Методи Манченко.

Първият мач от шампионата на планетата на 12 юни – Бразилия – Хърватия, започва в 23:00 часа. Всички срещи се играят в удобно за зрителите време. Те са с начални часове 19:00 (20 мача), 22:00 (11 мача), 23:00 (14 мача) и 01:00 – 10 мача. Изключение прави само Кот`Д Ивоар – Япония на 15 юни, който започва в 4 часа след полунощ.

Програма на мачовете от Световното първенство 2014

Освен 130-те часа футболни мачове на живо, БНТ предвижда още 56 часа студийна програма под надслова „Всички в един ритъм” – преди, по време и след двубоите с прогнози и анализи на авторитетни гости от футболна България. Техни домакини в Студио 3 на БНТ ще бъдат утвърденият тандем Камен Алипиев и Ели Гигова и новата двойка Антония Близнакова и Валери Генов.

28 издания ще има подгряващото предаване „Днес на Мондиала 2014”, което ще върви всеки ден малко след 14:00, за да подготви аудиторията за мачовете същата вечер. След края на срещите – от 1 часа след полунощ, ще има футболно шоу. Модератори са Люба Пашова и Методи Манченко, които канят специални гости и подбрана публика. Заедно с емблематичния футболен коментатор Петър Василев те ще върнат лентата 20 години назад във времето с автентичен звук и кадри към големия успех на националния ни отбор на световното първенство в „САЩ-94”. БНТ ще отбележи юбилея по подобаващ начин в партньорство с БФС.

На 3 юли в ефира на националната медия ще бъдат избрани новите Мис национален отбор по футбол, волейбол и баскетбол. Зрителите ще видят всички детайли от избора и ще чуят първите интервюта на красавиците в нощното футболно шоу. Каква е наградата за новата футболна кралица на България, ще разкажем подробно скоро заедно с организаторите на конкурса от „Рара Авис”.

Гледайте Световното първенство по футбол в Бразилия от 12 юни до 13 юли само по БНТ1, БНТ2 и БНТ HD и онлайн!
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Футбол , Световно първенство по футбол

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (18 декември)

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (17 декември)

Световното първенство по футбол завършва с грандиозен двубой по БНТ

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (14 декември)

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (13 декември)