Музика Музика и видео

Светът на Рут Колева – на длан в новия албум „RUTH“

Добави коментар

На 25 октомври Рут Колева ще представи новия си албум „RUTH“ в Централния военен клуб в София.

На 25 октомври Рут Колева ще представи  новия си  албум  „RUTH“ в Централния военен клуб в София.  Албум, записан в Холандия и мастериран в САЩ, който предстои да бъде издаден, освен в България, и в световен мащаб, в страни като  Япония, Индонезия, САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Белгия. Независимо от географията, най-важното отново е музиката, извираща от душата и текстовете, които я докосват на повече от едно ниво.

Новият албум на Рут носи заглавието „RUTH“, но зад краткото наименование се крие мащабно международно сътрудничество, продължило повече от година. В записите в студио „Flowriders“ в Амстердам участват музиканти, свирили с някои от най-актуалните звезди на соул и джаз сцената – беквокалистката Шарлийн Хектър, работила с Емили Санде, барабанистът Ричард Спейвън, свирил в албумите на Хосе Джеймс, както и много музиканти от амстердамските джаз среди.

Не по-малко интересен е и бендът, който ще се качи на сцената за премиерата на „RUTH“. Музикантите долитат от Холандия, но в биографиите им, събрани заедно, почти не остава кътче по света, в което да не са свирили – от ЮАР до Япония и от Чили до Русия.

В България еклектичният джаз бенд ще подкрепи Рут в първото официално представяне на новия ѝ албум пред родната публика.

„RUTH“ не е просто колекция от отделни песни, създадени по различно време, с различни музиканти,  в няколко различни студиа. Албумът е концептуален и звучи синергично, като история, разказана от начало до край, в която всяка песен е част една обща идея и свързваща нишка. Музиката в него сякаш е кратък разказ на един живот, в който са намерили място всички емоции и мечти.

Албумът тръгва от София с надеждата да обиколи колкото се може повече държави и да покаже на света модерното музикално лице на България. 

С Рут Колева на 25 октомври в София ще свирят:

  • Michelle Oudeman – беквокали
  • Sietske Morsch – беквокали (работила с Джордж Клинтън, Анук, Postman).
  • Rick Van Wort – барабани. Започва да свири на невръстната възраст от 18 месеца и така до ден днешен, когато вече е име на холандската сцена. Работил с големи имена в родината си като Glennis Grace, Gers Pardoel, Postmen и др.
  • Kasper Kalf – бас – Амстердам. Свирил е по целия свят, участвал е в групите Pete Philly & Perquisite, Monsieur Dubois, Young Sinatras и др.
  • Vincent Helbers – кийборди и ефекти
  • Remi Lauw – китара – продуцент и китарист в амстердамската група Secret Rendezvous.
  • Han Litz – флейта – музикант от Амстердам, експериментиращ с джаз и клубна музика. Свирил с култовите Jazzanova, Zuco 103, Луи Вега и др. Има и собствена група - Han Litz Group.

Билетите за премиерата на новия албум на Рут са достъпни в мрежата на Eventim.bg, на касите на EasyPay и на TixGate.com.

Рут и „RUTH“ са двете лица на една и съща музикална история, която ще бъде споделена на 25 октомври в Централния военен клуб от 20:00 часа.

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Рут Колева

Рут Колева сваля дрехи и задръжки

Край на спекулациите! Рут и Любо са заедно!