Кино

Строят стената на плача в центъра на София

Добави коментар

Едно от най-тайнствените и атрактивни места на стария Йерусалим – Стената на плача, ще оживее на 15 септември пред НДК.

Едно от най-тайнствените и атрактивни места на стария Йерусалим – Стената на плача,  ще оживее на 15 септември пред НДК.  Съоражението ще е част от атракциите на  „Шалом София“ Фест.

Репликата на Стената на плача ще е с дължина 8 метра и височина 1,80 метра и се произвежда от „Ню Бояна Филм”. Екипът, който работи по изработването на инсталацията е същият, който е ангажиран със снимките на „Непобедимите” 3 в момента и  беше зает с изработването на декорите на филма „300” през 2012.

Стената на плача е една от светините в юдаизма. Обичайно всички посетители на древния Йерусалим, вярващи и туристи поставят листчета с пожелания в пролуките на стената и изпращат молитви и благословии. С напредването на технологиите и съвременния начин на живот, вече стана възможно да се изпращат послания до Стената на плача по мейл или факс, които достигат до стената с помоща на духовно лице. Тази година обаче софиянци ще получат уникалната възможност лично да пъхнат листчета със своите тайни желания в пролуките на стената и да сбъднат своите най-съкровени мечти.

„Шалом София” Фест, 15 септември 2013, НДК след 11:00 часа.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър