Предавания Риалити шоу

Страх

6 коментара

Шестима смелчаци (три жени и трима мъже) биват избрани след кастинг. А след това... те ще трябва да преминат през трите кръга на ада!
Оригинално заглавие: Fear factor

„Представете си свят, в който най-големите ви страхове се превръщат в реалност!” Страхувате се от височини? Прилошава ви от високата скорост? Намирате червеите и хлебарките за противни създания и ви се повдига само като ги видите? Гледката на кръв ви докарва световъртеж... По-добре се подгответе! Защото в „Страх” ще видите и изживеете точно тези неща, които предизвикват най-голям ужас във вашето съзнание!

Шестима смелчаци (три жени и трима мъже) биват избрани след кастинг. А след това... те ще трябва да преминат през трите кръга на ада! Това, което отличава „Страх” от многото други риалити предавания, е, че в това екстремно риалити шоу и трите изпитания са подчинени на една-единствена цел: да предизвикат участниците да се изправят срещу най-големите си страхове и да ги докарат до ръба на физически и психически възможното. Какво означава това?

Първият кръг подлага на изпитание физическата годност на участниците. И отново всичко е обвързано със страховете. Например: събрани са шестима души, които се страхуват от високото. Тяхната задача е да се затичат по покрива на сграда и да прескочат до покрива на съседната. А покривите са на десететажни сгради... И тук не е достатъчно само да завършиш изпитанието успешно... трябва и да си най-бърз! Защото двамата учасници (един мъж и една жена) с най-слаб резултат отпадат от надпреварата.

Във втория кръг правилата са други... тук не се гони най-бързо завършване на изпитанието. Тук важното е изобщо да бъде завършено! Именно този втори кръг е голямата атракция в „Страх” и той е с най-голяма заслуга екстремното риалити шоу да се превърне в световен феномен. Защото в тази част на изпитание... или може би на изтезание... е подложена психическата устойчивост на кандидатите. Те ще трябва да ядат хлебарки и огромни космати паяци, ще трябва да си подават гиганстски плъхове от уста на уста, да ядат конско дебело черво... Не е рядкост нечия психика да не издържи... а някои участници дори отказват изобщо да участват в този кръг. Според правилата на предаването никой не напуска предаването след втория кръг. Но има и уловка... който постигне най-добър резултат, получава много сериозен финансов бонус – 10 000 долара! След което продължава в третия кръг и се бори и за голямата награда...

Третият кръг пък е най-екстремният. Може и да не включва ядене на разни гадини, влизане в аквариум с отровни змии или нещо подобно, но тук също има много за гледане! На финала на предаването останалите участници ще трябва да участват в екстремна каскада, взета най-често от някой филм... не е рядкост някой да се катери по 50-метров мост, само с един тънък осигуряващ кабел, да бъде потопен с кола в океана, да балансира върху въже, опънато на над 100 метра височина... или да скочи с бънджи от някой небостъргач.

А накрая... остава само един. И той печели награда от 50 000 долара. Но всички участници казват едно – макар паричната награда да е много привлекателна, най-удовлетворяващото след края на третия кръг е усещането, че си се справил с всичките изпитания. И че си доказал сам на себе си, че си безстрашен... Ако ти стиска!
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: екстремно риалити шоу