Актуално В програмата

„Столичен градски транспорт” отива на съд

Добави коментар

Катя Динчева, която за малко не загуби ръката си в градския транспорт ще търси правата си в съда, стана ясно днес в „Денят е прекрасен”.
Пострадалата Катя Динчева заяви в „Денят е прекрасен”, че ще търси до последно правата си
 
„Денят е прекрасен”Катя Динчева, която за малко не загуби ръката си в градския транспорт ще търси правата си в съда, стана ясно днес в „Денят е прекрасен”. На 6 септември при слизане от автобус по линията 108, дясната ръка на жената е затисната от вратата.

„Пищях от болка, другите пътници също се развикаха, но шофьорът не отвори вратите, а тръгна и ме влачи по асфалта в продължение на няколко минути. Преживях три операции, нечовешки мъки, но най-много ме боли от безразличието на този човек, който вече повече от месец не ме е потърсил.”
, разказа Катя в рубриката „Мавриков на ваша страна”. Преди време, благодарение на призива на „Денят е прекрасен” зрителите на bTV дариха кръв за операциите ѝ в Пирогов.

От „Столичен градски транспорт” месец след инцидента ѝ обясняват в отговор на нейната жалба, че въпросният шофьор Владимир Донков е в платен отпуск и едва след като се върне на работа ще му бъде направена проверка. Поднасят извиненията си в същото писмо в едно изречение.

„Денят е прекрасен”


Николай Костов – управителят на „Център за градска мобилност” обясни в „Денят е прекрасен”, че едва след като свърши следствието ще стане ясно дали пострадалата ще бъде компенсирана от застрахователите.„Ние бяхме уведомени от жалбата на дъщерята на пострадалата. Засега знаем само, че шофьорът не е видял жената и не е разбрал какво се е случило. Билетът на Катя е нейната застраховка, но първо трябва да се изясни инцидента.”

Костов допълни още, че контролни 10 коли на „Центъра за градска мобилност” следят за нарушения и шофьорите често биват наказвани и дори уволнявани
.„В условията на криза и голяма безработица имаме възможност да правим по-добър избор при подбора на хора. Преди всяка смяна те минават на медицински преглед и проверка за алкохол с дрегер.”

Зам.-кметът на София по транспорта Любомир Христов съобщи, че 150 шофьори на трамваи и тролеи са уволнени през последната година. В този случай ще се изчака становището на следствените органи и тогава ще се реши какво да бъде наказанието за Владимир Донков.
Христов успокои софиянци, че скоро няма да се повишава цената на билета, догодина ще има още много нови автобуси и над 700 спирки ще имат електронни табла. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Денят е прекрасен

Азис иска още деца

Ива командва вкъщи, а Мавриков в студиото на „Денят е прекрасен”!

„Денят е прекрасен” търси решение за децата от приюта на дядо Иван от Нови Хан

"Денят е прекрасен" с нова поредица „Ти можеш да промениш живота си!

Асен Блатечки: В Чарли има част от мен