Лица За звездите

Стефан Данаилов се връща на сцената

Добави коментар

„Пигмалион” отново влезе в афиша на Народния театър

След драматичните събития, които преживя – борба с тежка болест и смъртта на съпругата му Мария, се очаква Стефан Данаилов да се завърне на сцената в началото на юни. За тогава е планирано да влезе в афиша на Народния театър единственото заглавие, в което играе актьорът - „Пигмалион”.

Това разкри пред „Монитор” шефът на трупата Павел Васев, който допълни още, че преди време с Ламбо са обсъждали и други проекти

Първоначално в програмата за май на Народния фигурираше „Пигмалион”, но представлението отпадна поради разместване на графика. Всички почитатели на големия актьор се надяват да го аплодират на сцената, защото според всеобщото мнение в пиесата на Бърнард Шоу той е превъзходен като стария Дулитъл. „Пигмалион” се радва на особен пиетет сред съсловието, защото е единственото запазено представление на прочутия Леон Даниел в Народния.

Преди няколко месеца предложили на Стефан Данаилов да играе и в „Херкулес и Авгиевите обори”, но заради откриването на лимфома му тази идея отпаднала. На 22 април беше планирано той да се завърне в „Пиг­малион”. Тогава Ламбо дошъл в театъра след посещение в болница с видимо разклатено с здраве.

По настояване на Павел Васев повикали лекар да го прегледа. Докторът установил тахикардия и ускорен пулс и категорично забранил на Данаилов да играе, разказа г-н Васев. Ламбо обаче държал да се качи на сцената, защото бил поканил на представлението лекарите от онкологията. Ръко­вод­ството на театъра настояло Стефан Данаилов   да не играе, въпреки че актьорът вече бил подготвен с грим и костюм, и го откарали в Трета градска болница.

Същия ден съпругата му Мария внезапно почина.

Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стефан Данаилов

Киномаратон с филмите на Стефан Данаилов и Невена Коканова по БНТ 2

Почина Стефан Данаилов

bTV отбелязва 75-я рожден ден на Стефан Данаилов със специално издание на “непознатиТЕ”

Цял декември България празнува 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов

Стефан Данаилов в „Бездомното шоу на Башар Рахал”