Лица За звездите

Стефан А. Щерев арабски шейх

1 коментар

Стефан А. Щерев играе арабски шейх в новия български филм „Мисия Лондон”
Стефан А. Щерев  арабски шейх  След края на сезона на сатиричното политическо шоу по Нова „Да разлаеш кучетата”, Стефан А. Щерев с изразено отношение към съвременния танц и пърформънс замина за Любляна, за да финализира няколко нови проекта на Номадската танцова академия. Стефан е част от Управителния съвет на Академията, която е дългосрочна международна инициатива за развитие на съвременния танц в страните от югоизточна Европа.

В момента артистът работи активно върху организацията и селекцията на третото издание на фестивала „Антистатик”, манифест срещу инерцията и своеобразно желание за себеизразяване чрез радикално движение. Щерев стои в основата на Асоциация ИнформБюро – структура, която ще работи за създаване, продуциране и промотиране на новативни артистични проекти и събития, свързани със съвременния театър. Поради големия интерес у нас по покана на асоцията в края на лятото международната танцова компания Ен Кнап на словенския хореограф Изток Ковач ще гостуват отново в България. Представленията на танцовата трупа се играят с огромен успех в Словения и са постоянен гост на големите европейски танцови фестивали.
Друга инициатива на ИнформБюро е авторският перформънс по идея и хоеография на Стефан А. Щерев  - “Яна Маринова като Yana Marinova”. Постановката е е артистично "отражение" - римейк на Veronique Doisneau на Жером Бел, изградено като цитат и коментар на вече създадено сценично произведение. Документалният пърформанс е биографичен спектакъл на балерината от Националния балет на Софийската опера Яна Маринова. Представлението дискутира институционализацията на танцьора в контекста на класическия балет.

След ролята на сърбина Горан от „Прогноза”, Стефан А. Щерев ще влезе в образа на арабски шейх в комедийната лента „Мисия Лондон” по едноименната книга на Алек Попов. От 20 юли снимките на новия български филм се местят от английската столица у нас.

Малко след това Стефан замнинава за Загреб, където ще селектира представления, които  евентуално ще гостуват през април 2010 г. на фестивала „Антистатик” в София. Също така актьорът ще участва в най-големия театрален фестивал в Словения – „Експонто”, със сръбския спектакъл „Nahod Simeon” („Намерения Симеон”), режисиран от словенеца Томи Янежич  и отличен преди две години с девет награди на Националния  театрален фестивал “Sterijno pozorje” в Нови сад. Щерев играе главната роля в драматичната постановка със сюжет по стара сръбска легенда. PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стефан А. Щерев

Стефан А. Щерев е новият звезден стажант в „Календар”

Стефан А. Щерев е новото лице на „Нова телевизия”