Филми Драми

Спартак - 1 и 2 част

2 коментара

Тракиецът Спартак, роден и отгледан като роб, е купен от Батиат - собственик на школа за гладиатори. След месеци упорити тренировки, Спартак въстава срещу притежателя си.

Spartacus, САЩ, 2004

Драма

Режисьор: Робърт Дорнхел
В ролите: Горан Вишнич, Алан Бейтс, Рона Митра

СпартакТракиецът Спартак, роден и отгледан като роб, е купен от Батиат - собственик на школа за гладиатори. След месеци упорити тренировки, Спартак въстава срещу притежателя си и повежда бунта на гладиаторите и робите. Под предводителството на Спартак, те тръгват през Южна Италия и стигат до пристанището в Бриндизи, откъдето с кораби се надяват да се върнат по родните места. В Рим бунтът на робите се оказва решаващ фактор в борбата за власт между двама сенатори - републиканецът Гракх и диктаторът Крас, всеки от които вижда похода на робите като ключ към собственото им могъщество или позорна смърт.

Филмът е заснет в България. Някои от ролите се изпълняват от български актьори: Христо Шопов, Валентин Ганев, Асен Блатечки. Масовките са изцяло с българи.

Драмата на Робърт Дорнхелм е създадена по едноименното литературното произведение от Хауърд Фаст. У нас е по-популярен "Спартак" на реж. Стенли Кубрик (1960 г.) с Кърк Дъглас, Лорънс Оливие, Джийн Симънс и Питър Устинов в главните роли.

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър