Лица За звездите

Сонгюл Йоден мечтаела за сватба с големия тенор Павароти

Добави коментар

Като дете актрисата Сонгюл Йоден мечтаела за плакат на Павароти в стаята си, а по-късно... и за сватба с големия тенор. Днес красавицата не е сбъднала нито една от тези свои мечти, но за сметка на това е една от най-успешните и талантливи актриси в южната ни съседка.
Сонгюл Йоден Като дете актрисата Сонгюл Йоден мечтаела за плакат на Павароти в стаята си, а по-късно... и за сватба с големия тенор. Днес красавицата не е сбъднала нито една от тези свои мечти, но за сметка на това е една от най-успешните и талантливи актриси в южната ни съседка.

Зрителите на Нова ТВ  могат да се убедят от играта и в „Другите отчаяни съпруги”, турската адаптация на американското хитово заглавие „Отчаяни съпруги”, където красавицата се превъплъщава в ролята на Ясемин, турската Сюзан.

Сонгюл Йоден е родена на 17 февруари 1977 година в Диарбекир, в семейството на предприемач. Тя е предпоследната от пет сестри, които споделяли една стая. Именно затова така и не успяла да се пребори за място на стената за своя любимец.

Като малка "Розата от Турция" е наричана „Хвърчилото”, защото била много слабичка, а на девет години започнала да пише стихове и разкази
. Пише и досега, но ги показва само на приятели. Сонгюл имала много висок успех в училище, а майка ѝ искала да стане адвокат. По-късно обаче никой не се учудил на избора ѝ да учи в театралната академия.

В Турция популярността на актрисата нараства още повече, след като влиза в кожата на Ясемин – прототипа на Сюзан в "Другите отчаяни съпруги"

Сонгюл Йоден

За това превъплъщение тя бе номинирана за най-добра актриса на третите телевизионни награди в Анталия. От майската корица на популярно турско списание Сонгюл признава, че до началото на снимките не била гледала оригиналната версия на поредицата, но още първите серии много ѝ харесали.

"Другите отчаяни съпруги" са типични турски домакини и наред с драматичните ситуации, изпадат в много комични положения”, са нейните първи впечатления от поредицата. Затова по време на снимките, актрисите не крият, че често се заливат от смях. „Целият екип, който прави сериала, е млад и много забавен”, разказва още тя в интервюто. Лично за себе си актрисата издава, че готви добре, много е подредена, предпочита спортни и удобни дрехи, маниачка е на тема чорапи, а отскоро проявява интерес към шапки и бижута.

Сонгюл Йоден

След четиригодишно бракоразводно дело миналата година Сонгюл се разведе с колегата си Джанберк Учуджу, срещу когото два пъти подава жалби, свързани със заплахи. От скоро младата актриса е посланик на добра воля на ООН и глас и лице на турския офис на службата на световната организация за борба с насилието срещу жените. След развода, тя вече не крие връзката си с 11 години по-възрастния си колега Керем Алъшък. Наскоро Сонгюл се пренесе в крайбрежната му вила в истанбулския квартал Канлъджа, на Босфора, където той живее с майка си. Керем Алъшък не е Павароти, но за сметка на това е син на един от най-известните турски актьори на миналия век – Садри Алъшък. В младите си години той е имал и още една страст освен актьорството – професионалният футбол.

„Другите отчаяни съпруги” – всеки делничен ден от 19.45 ч. по Нова ТВ
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Сонгюл Йоден , Другите отчаяни съпруги

Турската актриса Сонгюл Йоден се омъжи за втори път (снимки)

Другите отчаяни съпруги от 2 юли с нов начален час 16.00 ч

Йозге Йозгер от „Другите отчаяни съпруги” живее с Бийтълс...

"Другите отчаяни съпруги" в ефира на Нова ТВ

Пълната версия на „Перла” по „Диема Фемили”