Сериали Тийнейджърски

SMS

Има много коментари

Сериалът разказва за грижите, любовните истории, неприятностите, предизвикателствата и мечтите на тийнейджърите, които ежедвенво контактуват помежду си чрез sms-и.

SMSПродуцент на сериала е испанската компания Globomedia, а изпълнителни продуценти са Даниел Есия и Ернесто Позуело.

В ролите са Амая Саламанка (Паула), Раул Пеня (Еду), Ароа Пеня (Соня), Мария Кастро (Лусия), Йон Гонзалес (Андрес), Гилермо Бариентос (Пако), Марио Касас (Шави), Антонио Хортелано (Хуан), Вирджиния Родригес (Луиса), Пабло Пенедо (Себас), Лола Марчели (Кристина), Хавиер Албала (Давид), Хесус Руйман (Пепе), Алехандра Торей (Хулия) и Жозеф Линуеса (Гонзало).

Действието се развива в частно училище, където животът на група богати, наконтени и разглезени деца се променя с пристигането на нов съученик, който току що е излязъл от изправителното училище.

Сериалът разказва за грижите, любовните истории, неприятностите, предизвикателствата и мечтите на тийнейджърите, които ежедвенво контактуват помежду си чрез sms-и.

Сюжетът представя образа на това поколение чрез неговите стереотипи – на капризни богаташи, на добросърдечни деца и на бунтари без кауза. Музика, любов и омраза, както и съперничества между тийнейджърите, се преплитат с интригите между възрастните герои, които започват с изчезването на един от учениците.

SMS


Животът на Еду (Раул Пеня), който е избягал от изправително училище, се преобръща, когато се среща с Кристина (Лола Марчели). Тя е адвокат и иска да се грижи за него, затова го приютява в дома си. Пристигането на Еду в новото училище предизвиква неизбежни сблъсъци между него и новите му съученици, които са предимно богаташчета, интересуващи се само от развлечения. Особено силен е сблъсъкът Шави (Марио Касас)му с Паула (Амая Саламанка), дъщерята на Кристина, която е умно, хубаво момиче, лидер в обкръжението си и донякъде разглезена. Само , който се счита за издънката на класа, дава шанс на Еду. От общия им интерес към музиката ще се роди тяхна банда.

Героите:

Амая Саламанка (Паула)Паула е шестнайсетгодишна бунтарка, недисциплинирана и малко шантава.

Изглежда, че единственото, което я интересува, е да се забавлява и да изхарчи всичките пари от банковата сметка на майка си Кристина.

Тя наистина иска да бъде нормално момиче и завижда на приятелката си Соня за това, че има истинско семейство.

Самата Паула още не може да преодолее развода на родителите си. Тя е гадже на Андрес, с когото знае, че няма бъдеще, но е решила да се забавлява, докато може. Заедно със Соня тя налага тенденциите и модата в училището и ако някой не се разбира с нея, няма да се чувства никак комфортно. Въпреки че се опитва да се разбира с майка си, в крайна сметка двете се скарват.
Еду (Раул Пеня)Еду е шестнайсетгодишен, без майка и с баща, който е работил като трафикант на наркотици между Испания и Колумбия и в крайна сметка е попаднал в затвора в Богота.

Като единствено дете с трудно детство Еду израства на улицата и я познава много добре. Той е крадец на дребно, но дълбоко в себе си е добросърдечен. Заради кражба е прекарал няколко месеца в изправително училище.

Когато Гонзало убеждава Кристина да вземе Еду в дома си, Еду попада в социална среда, в която не се чувства на място, но с която бавно свиква. Той е импулсивен и интуитивен, но също интелигентен и чувствителен. Той веднага намира общ език с издънката на класа Хави.

От друга страна флиртовете му с Паула, дъщерята на Кристина, го скарва с Андрес. Чувствайки се като риба, която е изхвърлена от водата, Еду ще се опита да извади баща си от затвора и да го върне в Испания. 
Соня е шестнайсетгодишна.

От няколко месеца се среща с Авларо, който е по-голям от нея и ходи във военно училище.
Решили са, че когато той завърши, ще се оженят.

За Соня това е нещо нормално, тъй като тя е от консервативно семейство с традиции.

Паула е повече от приятелка за нея – двете са постоянно заедно.

 

 

 


Лусия е шестнайсетгодишна, интелигентна, работлива и много добре организирана, има най-добрите оценки в класа.


Всяко интелектуално предизвикателство е лесно за нея. Тя сама се научава да свири на пиано, за да помогне на Шави и неговата музикална банда.Лусия
е плаха, свита и боязлива и въпречи че е красиво момиче, е твърде свенлива за агресивни момчета. Тя не умее да създава приятелства и единственият, с когото се е сближила още в детството си, е Шави, когото всички мислят за странник като нея.

Андрес е шестнайсетгодишен, гадже на Паула.

Харесван, изкусителен, победител, винаги получава каквото иска, с него всичко изглежда лесно, той е лидерът сред приятелите си, най-добрият в спортовете и в училище, дори когато не учи.

За него да излиза с Паула е най-логичното нещо, то е част от прекрасния му план за живота: най-доброто момче за най-доброто момиче. Основният му недостатък е, че не знае как да губи. Когато нещата се объркат, наяве излизат най-лошите му страни.

Става арогантен, груб и надмемен.

Когато научава, че Паула се среща с друг, той ще се бори, за да си я върне, тъй като не понася да му се отнеме „нещо, което притежава”.


Гилермо Бариентос (Пако)

 

Пако е шестнайсетгодишен, брат на Соня и най-добър приятел на Андрес, който го е защитавал, когато са били деца.

Въпреки че има страхотно тяло, Пако не е много умен и Андрес обича да решава вместо нещо. Въпреки това Пако няма проблем да си намери гаджета.

„Когато разберат колко е глупав, вече е късно”, казват приятелите му. За него това е просто спорт – прелъстява и изоставя. Той възприема Луиса като поредното момиче, поне в началото...

 

 

 

 

 

Марио Касас (Шави),Шави е шестнайсетгодишен, син на известен музикант от 80-те. Той е най-особеното момче в класа, облича се ексцентрично и е отличен музикант. Има студио, което е наследил от баща си.

Мечтата му е да си направи банда, но единствениата му близка е Лусия, а тя участва в това повече заради приятелството им, отколкото заради музиката.

Съучениците му се държат зле с него от самото начало, но с годините той успява да се изолиза и да живее в свой свят, в който допуска само Луиса. Понякога Андрес и Пако се държат като негови приятели, но само за да се подиграят с него.

 

 

Антонио Хортелано (Хуан)Хуан е двайсетгодишен, продава марихуана и наркотици на Андрес, Пако и Хави. С тяхна помощ той организира партита, където много се забавляват и стигат до крайности, особено Хави.

Хуан работи като сервитьор в бар, но изкарва най-много с продажбата на дрога на богати деца. Няма образование и няма намерение да учи, защото смята, че животът е твърде кратък и трябва да се изживее изцяло. Когато Соня губи приятеля си, Хуан започва да излиза с нея.

 Пабло Пенедо (Себас)

 

Себас е бил в изправителното заедно с Еду, докато двамата избягват.

За разлика от Еду Себас продължава да живее като малолетен престъпник, въпреки че оказва подкрепа на приятеля си и се опитва да го откъсне от лъскавия претенциозен свят.

 

 

 

 

Кристина е 40-годишна, привлекателна и независима жена, адвокат по сърце и професия. Разведена е след брак с високопоставен френски дипломат (Лионел) преди пет години и има връзка с Давид (бащата на Хави) от около 2 години. Тя се чувства страхотно, тъй като Давид има всичко, което бившият ѝ няма. След като завършва юридическото си образование, Кристина започва частна практика заедно с Гонзало и се посвещава на работата си изцяло. Вероятно това е причината да недоглежда образованието на собствената си дъщеря Паула. Кристина, която специализира в случаи за деца, има всички данни да бъде защитник на едно млако безпътно момче, което се нуждае от помощ, за да се интегрира обратно в обществото. Има много добри отношения и с Гонзало, който освен неин колега, е и приятел, но когато един от клиентите им попада в затвора, Кристина започва да разследва.


Давид е 43-годишен, баща на Хави. Известен е като вокал в популярна банда от 80-те, но е вечен тийнейджър. Все още има пари, спечелени по време на мумзикалната му кариера и се опитва да се забавлява максимално. Единствената му грижа е синът му. Той насърчава приятелството на Хави с Еду, тъй като вярва, че ще му помогне. Вижда се с Кристина, но отказва да се обвърже сериозно.


Пепе и Хулия са родителите на Соня и Пако.
Хулия е приятелка на Кристина от колежа. Когато се омъжва за Пепе, тя спира да работи, защото семейството ѝ е доста богато заради уменията на Пепе успешно да върти строителния си бизнес.


Гонзало е 40-годишен, съученик на Кристина и неин партньор в кантората.
Необвързан е, но е „женен” за работата си и е решен да натрупа много пари. Лицемер с фасада на ангел, студен и безскрупулен, той използва хората докрай. Става корумпиран, когато открива, че може да има много пари, като ги изпира. Тъй като Кристина вече подозира нещо, тя без да се замисли изпраща Еду да шпионира Гонзало.


Луиза
е младата и невинна секретарка в кантората на Кристина и Гонзало, която Кристина е приютила в дома си в началото. Луиза има връзка с Гонзало.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Есемес