Инфо Джаджи

Skinput превръща ръката в дистанционно

1 коментар

Skinput превръща ръката в дистанционно. Просто с посочване върху менюто на вашата длан ще може да изпълнявате желаните си команди благодарение на най новото откритие известно като "Skinput".Специалисти от университета “Карнеги” и изследователската лаборатория на Microsoft в Редмонд разработиха нов интерфейс, наречен Skinput.


SkinputВ скоро време няма да имате нужда нито от дистанционно за да смените канала на телевизора, нито от мобилен телефон, за да изпратите съобщение. Просто с посочване върху менюто на вашата длан ще може да изпълнявате желаните си команди благодарение на най новото откритие известно като "Skinput".

Революционната технология е създадена от компанията Майкрософт и Карнеги Мелън юнивърсити благодарение на "акустиката на тялото", която ни дава възможност да превърнем кожата в интерактивен екран чувствителен при допир. Учените на тези две институции идентифицирали няколко места на под лакътя на ръката, които произвеждат характеристични звуци при допир.

Изобретението наречено „Skinput“ е комбинация от мини прожектор, който прави дисплея, и ултрамодерни сензори, които може да открият точно коя част от ръката се пипа. Така на кожата ще се проектира меню с помощта на което ще може да сменяме песните в iPod-а, да играем на игри или да телефонираме....

Ученият от Карнеги Мелън юнивърсити в Питсбърг Крис Харисън заедно с Ден Морисън и Дисни Тен от „Майкрософт“ провеждат своите изследвания в лабораторията в Редмънд. Те проучват факта, че нашата кожа, мускулатура и скелет произвеждат предпазливи звуци когато чукнем с различните части на ръката, дланта или палеца.

 Заради различната плътност на костите, клетките и величината на мускулатурата всяка част от тялото, ръката или дланта изпускат различни звуци, с което потребителите на "Skinput" се дава възможност да контролират електрическото си оборудване само с допир. Тази система е от две технологии: възможността да се открие свръх ниска звукова вълна, която се създава с чукането на пръстите по кожата и микрочип с големина на "пико" прожектор, който вече се ползва в мобилните телефони. Той се имплантира в под лакътя и изпраща светлинен сигнал на дланта на потребителя. А звуков детектор определя коя част от дисплея искате да активирате.

Според учените "Skinput" работи много добре дори и когато тялото се движи. Тази система може да използва безжична технология, като на пример блутут, за да свърже командите с различни видове апаратура, включително мобилен телефон айпод даже и компютър. Учените ще представят работата си през април по време на срещата за хора и компютри в Атланта.

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър