Филми Документални

Скални изваяния

Добави коментар

Към едно от най-красивите места на България, което бе с амбицията да влезе сред 7-те нови чудеса на света, води документалният филм „Скални изваяния”...
Скални изваяния  (образователенфилм за еко туризъм – природен маршрут) – всяка събота през юни от 16:00 и от 20:00 ч. само по TVT
Скални изваяния

Към едно от най-красивите места на България, което бе с амбицията да влезе сред 7-те нови чудеса на света, води документалният филм „Скални изваяния”, избран за филм на месеца в ефира на Телевизия Туризъм.

„В началото било морето... Към него се стремяли с любов реките... Но преди 230 милиона години тази идилия била разрушена... Настъпила голямата промяна... Царството на водата, станало царство на канарите... Почти неземно красиви червени пясъчници... Белоградчишките скали. Хората им дали имена... И дори пожелали да бъдат едно от новите чудеса на света...”  Така е. Белоградчишките скали, тяхната история, техните фигури и легендите, които витаят около тях, както и построената от хората крепост там са основните герои в този красиво заснет природен филм с автор режисьора Еди Василева, който разказва за един от най-предпочитаните маршрути за семеен туризъм в България.

Гледайте „Скални изваяния” всяка събота от 16:00 и от 22:00 ч. през месец юни в рубриката „Филм на месеца” само по Телевизия Туризъм.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Скални изваяния