Филми Комедии

Систър Акт

1 коментар

Тотален хит в началото на 90-те години, посрещнат на нож от критиката, но харесан от зрителите, "Систър Акт" предлага първата главна роля за Голдбърг след изпълнението ѝ в "Призрак", донесло ѝ "Оскар".

Sister Act, САЩ, 1992
Комедия

Режисьор: Емил Ардолино
В ролите: Упи Голдбърг, Маги Смит, Харви Кайтел, Бил Нън

Тотален хит в началото на 90-те години, посрещнат на нож от критиката, но харесан от зрителите, "Систър Акт" предлага първата главна роля за Голдбърг след изпълнението ѝ в "Призрак", донесло ѝ "Оскар". Тя играе Делорис ван Картие – неуспяла певица, която неволно става свидетел на брутално убийство, извършено от гаджето й: гангстера Винс (Харви Кайтел).

Под надзора на детектив Еди Саудър (Бил Нън), който се опитва да залови Винс, Делорис е скрита в манастир в Сан Франциско. Преоблечена като монахиня на име сестра Мери Кларънс, Делорис преобръща установения ред в живота на останалите сестри, особено по отношение на жалките им опити за хорови изпълнения.

Въпреки неодобрението на Върховната майка (Маги Смит), новото, джазово изпълнение на хора става невероятен хит в енорията, като дори привлича вниманието на папата, и на Винс, разбира се.

2 номинации за “Златен глобус” '92 – за най-добра комедия и комедийна актриса на Упи Голдбърг

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Систър Акт