Актуално В програмата

Силни емоции тази седмица в „MasterChef“

Добави коментар

Сълзи в кухнята на „MasterChef“. Chef Силвена Роу отказва да опита някои от ястията, Chef Андре Токев втвърдява тона.

Силни емоции от целия спектър ще залеят „MasterChef“ тази седмица по bTV. Екзотична рецепта ще разпали носталгия в една от участничките, а инцидент в кухнята ще причини болка на неин конкурент и ще наложи лекарска намеса. Предстои и най-тъжната елиминация до този момент, след която и журито, и хоби-готвачите няма да успеят да сдържат сълзите си.

Във вторник под кутиите си претендентите за титлата MasterChef ще открият традиционни за всяко родно домакинство продукти. Мнозина ще проявят въображение със съвременния си прочит на типични български ястия като сарми, баница и качамак.

Впечатлена, Chef Силвена Роу ще сравни нежната текстура на едно от кулинарните произведения с фината структура на шифона, а един от участниците ще чуе от нея – „Да сложиш толкова много секс в такова ястие е невероятно. Ти със сигурност можеш да бъдеш финалист.“

По време на това изпитание една от участничките ще потвърди думите на Chef Михалчев, че оризът има умами и ще спечели неговото възхищение. Артистичността ала Да Вични на друг участник пък ще предизвика Chef Михалчев да разкаже един малко известен факт, а именно какво е общото между художникът и създаването на дюнера.

Master клас с гост Chef готвач от екзотична държава пък ще разкрие тайните на близкоизточната кухня и ще предизвика болезнена носталгия в една от претендентките за приза от 100 000 лева, като я върне към корените ѝ и към най-щастливите ѝ дни. Пресъздаването на сложното ястие ще изисква прецизно темпериране и бърза, паралелна работа върху отделните компоненти. Един от участниците ще плува в свои води, а друг ще изпита срам и чувство за изгубено достойнство.

По време на стрес теста кулинарните таланти ще трябва да представят класически австрийски десерт, а кухнята ще се превърне в бойно поле - въздухът ще се изпълни с мирис на изгоряло, сладката ще придобият консистенция на моментно лепило. Разочарована от резултата в чиниите, Chef Силвена Роу ще откаже да опита някои от сладкишите, а Chef Андре Токев ще втвърди тона. Един от хоби-готвачите ще си тръгне от „MasterChef“.

В сряда участниците ще готвят за специални гости, които взимат важни решения на базата на софистицирания си вкус. Разделени в два конкурентни отбора, състезателите ще създадат ястия-компаньони за неустоима напитка. В бързината и напрежението един от тях ще се нарани, а инцидентът ще наложи спешна намеса на лекар.

Със силни чувства ще бъде съпроводена и поредната елиминация, след която никой няма да успее да сдържи сълзите си.

„Твоят път свършва тук, но какъв път беше само! Ти си герой!“, ще възкликне развълнуван Chef Петър Михалчев и заедно с колегите си ще се сбогува с талантлив хоби-готвач.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Мария Жекова e новият MasterChef на България

Стартира битката за големия финал в „MasterChef“

Нела Тинчева напусна „MasterChef“ преди полуфинала

Хоби-готвачите в „MasterChef“ се борят за място на полуфинала

Цветелина Томиъм напусна „MasterChef“