Кино

Шрек проговаря с гласа на Дачко от „Аламинут”

Добави коментар

Йордан Господинов „зае” гласа си на зеленото чудовище в последната глава от култовата поредица „Шрек завинаги”

Йордан Господинов „зае” гласа си на зеленото чудовище в последната глава от култовата поредица „Шрек завинаги”


Шрек завинагиЛюбимият от телевизионния екран („Аламинут”, „Форт Боаяр”) актьор Йордан Господинов–Дачко, озвучи на български анимационната легенда Шрек в четвъртия и последен филм от поредицата за зеленото чудовище. След като приключи обработката на дублажа, през юли ще можем да се насладим на „Шрек завинаги” по един качествено различен начин – в 3D и дори в IMAX 3D.

В последния филм благородното чудовище претърпява разтърсваща промяна. Победил зъл дракон, спасил красива принцеса и избавил кралството от алчни за власт благородници, какво му остава? Да се превърне в отегчен семеен мъж?

Тъгувайки по стария си, изпълнен с тръпка живот на чудовище, Шрек се подлъгва да подпише договор със сладкодумния Румпелстилтскин. И изведнъж се озовава в една изкривена версия на Далечното кралство, където се ходи на лов за чудовища, Румпелстилтскин е крал, а Шрек и Фиона никога не са се срещали. В тази кошмарна приказка Шрек трябва да спаси приятелите си, да върне нещата по местата им и да спечели отново своята истинската любов.

„Освен невероятния хумор, виждам как хората изживяват романтиката във филма. Винаги се вълнувам, когато усещам истинските чувства, които влагат в историята, и това ме удовлетворява най-много. Убеден съм, че сърцатите герои и последните им прикючения ще спечелят публиката”, споделя Майк Майърс, дал гласа си на Шрек и в последната част на филма.

Думите на популярния актьор се потвърждават от невероятните резултати, които анимацията постигна през първите седмици от премиерата в САЩ.


Филмът събра над  320 млн. долара от бокс офиса преди да излязъл в Латинска Америка, Средния Изток, част от Азия и повечето страни в Европа.    
Режисьор на последния разказ за чудовищната двойка и забавните им приятели е Майк Мичъл. Сред звездите, озвучили героите, са освен познатите ни от предишните части Майк Майърс (Шрек), Еди Мърфи (Магарето), Камерън Диаз (Фиона) и Антонио Бандерас (Котаракът в чизми). Нови попълнения в екипа са Волт Дорн, който озвучава Румпелстилтскин, Джон Хам, Крег Робинсън и Кристин Шаал.    

На български, освен Йордан Господинов, ще чуем гласовете на актьорите Тодор Николов (Магарето), Ася Рачева (Фиона) и Стоян Алексиев (Котарака в чизми).   

„Шрек завинаги” ще излезе озвучен на български език в IMAX3D и дигитално 3D на 16 юли. На 8 срещу 9 юли, най-запалените фенове на зеленото чудовище ще могат първи да видят последната част от приключенията му на среднощна прожекция в Mtel IMAX в Cinema City, Мол София и в дигитално 3D в Cinema City, Мол Пловдив. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шрек завинаги

Шрек завинаги / Shrek Forever After (2010) - премиера на 16 юли 2010