Филми Анимация

Шрек

Добави коментар

Това е вълшебна приказка за милото и остроумно чудовище Шрек, с топло сърце и оригинално чувство за хумор, пленило милиони зрители.
Shrek, САЩ, 2001

Режисьор: Андрю Адамсън, Вики ДженсънТова е вълшебна приказка за милото и остроумно чудовище Шрек, с топло сърце и оригинално чувство за хумор, пленило милиони зрители.

За да си върне спокойния живот в блатото, Шрек приема условието на лорд Фаркуад да освободи принцеса Фиона, която лордът иска за своя съпруга. Шрек тръгва на път с гръмогласното магаре. По време на освободителната мисия Шрек се влюбва в принцесата, но разбира, че тя крие дълбоко някаква тайна.

Филмът е отличен с „Оскар” за най-добра анимация, има номинация за адаптиран сценарий; Награда на Британската академия – за най-добър адаптиран сценарий, номинации за най-добър филм, филмова музика, звук, специални ефекти, поддържащ актьор – Еди Мърфи; награда на Асоциацията на филмовите критици – най-добра анимация; награда на Американския борд на критиците – най-добра анимация; номинация за “Златен глобус” – най-добър филм мюзикъл/ комедия Публикуването на този текст е без разрешение на рotv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шрек

bTV Ваканция с най-силните заглавия от световната анимация