Сериали Драми Сериали Приключенски

Северните води | The North Water

Добави коментар

Колин Фарел и Джак О‘Конъл са звездите в новия лимитиран сериал Северните води.

© BBC / HBO България

Действието се развива във Великобритания и арктическите води в края на 50-те години на 19 век. Годината е 1859 г. и ни повежда в историята на Патрик Съмнър (Джак О'Конъл) – бивш военен хирург, постъпил като корабен лекар на китоловна експедиция към Арктика. На борда той се сблъсква с майстора на харпуна Хенри Дракс (Колин Фарел) – жесток убиец, чиято липса на морал му помага да оцелее в бруталната реалност на света. Съмнър се надява да избяга от ужасите на миналото си, но се озовава в свят, управляван от мъже, и на злополучно пътуване с убиец-психопат на борда. От търсене на изкупление историята му се превръща в битка за оцеляване в суровата природа на Арктика.

Текст от potv.bg

В сериала участват Джак О’Конъл като Патрик Съмнър, Колин Фарел като Хенри Дракс, Стивън Греъм като капитан Браунли, сър Том Кортни като Бакстър, Сам Спруел като Кавендиш и Роланд Мьолер като Ото. В роли виждаме още Питър Мълън, Филип Хил-Пиърсън, Кийрън Ъркхарт, Джонатан Арис, Стивън Макмилан и други.

Изпълнителни продуценти на сериала са Джейми Лоренсън, Хакан Кузета, Иън Канинг и Емил Шърман за See-Saw Films, Нив Фичман за Rhombus Media и Джо Макклелан за BBC. Северните води е копродукция с Rhombus Media и се разпространява в международен план от BBC Studios, а у нас е достъпен ексклузивно в HBO GO.

Всички 5 епизода са налични от 5 ноември за гледане в стрийминг платформата HBO GO.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Северните води

Колин Фарел e убиец китоловец лимитирания сериал „Северните води“