Актуално В програмата

Седмица на Киану Рийвс по bTV Cinema

Добави коментар

bTV Cinema ще покаже седем от най-добрите филми с Киану Рийвс, снимани след 1996 г.

Киану Рийвс e сред най-обичаите холивудски актьори, с безупречна репутация и над 90 роли в киното. Роден е в Ливан, но е натурализиран канадски гражданин, с американско и британско гражданство. Киану е кръстен на чичо си, а името му е от хавайски произходи и означава „хладен лек вятър над планините“.

 

Добави описание

 

Актьорът, който през 2005 г. получи своята звезда на Холивудската алея на славата, започва кариерата си, когато е на 9 с появяването в представлението „Проклетите янки“. На 15 играе роля в „Ромео и Жулиета“. Екранният му дебют е в комедиен сериал по телевизия Си Би Ес. Първата му филмова роля е в хокейния филм на Роб Луи – „Млада кръв“, филмиран в Канада.

 

Добави описание

 

От 23 до 29 октомври, от 21:00 ч. bTV Cinema ще покаже седем от най-добрите филми с Киану Рийвс, снимани след 1996 г. – времето, в което актьорът започва да излиза от своя тийнейджърски филмов период.

 

Добави описание

 

На 23 октомври, премиерно за българския тв ефир, ще бъде излъчен приключенския фентъзи екшън „47 ронини“ (47 Ronin, 2013), където сблъсъкът на културите е неминуем, независимо че от едната страна има един единствен човек. Е, това е не кой да е, а Киану Рийвс в наистина голямото му завръщане на екран с мега продукцията за самураи.

 

Добави описание

 

Разобличен“ (Exposed, 2016) е втората за тази седмица премиера – вторник,  24 октомври, 21:00 ч. В тази крими драма Рийвс е полицейски детектив (Cĸoт Гaлбaн), разследващ необичайната смърт на партньора си. Странният случай разкрива полицейска корупция и мистерия, с която е свързана една млада жена, която е eдинcтвeният чoвeĸ, ĸoйтo мoжe дa мy пoмoгнe дa нaмepи oтгoвopитe, oт ĸoитo ce нyждae…

 

Добави описание

 

В седмицата, посветена на  Киану Рийвс, са включени също култовата „Матрицата“ (The Matrix,1999) – в сряда, „Къщата на езерото“ (The Lake House, 2006) – в четвъртък,  „Аматьорите“  (The Replacements, 2000) – в петък.

 

Добави описание

 

Уикендът е запазен за „Джон Уик“ (John Wick, 2014) и „Верижна реакция“ (Chain Reaction, 1996).

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Разобличен , Матрицата , Къщата на езерото , Джон Уик , Верижна реакция , Аматьорите , 47 ронини

Адът отваря врати в новия трейлър на 47 ронини (47 Ronin)