В поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ синеоката красавица ще разкрие тайните в направата на ефектния, но бърз за реализиране, десерт от черен шоколад. Като истински възпитаник на италианското кулинарно изкуство Савина е майстор в приготвянето на сладки, но здравословни изкушения. Отскоро тя управлява собствена лаборатория за занаятчийски италиански сладолед с различни вкусове и текстури.
- Приготвянето на десерта, който всеки може да си направи в домашни условия, стартира с разтопяването на черен шоколад на водна баня.
- Савина вярва, че тайната в направата на вкусни ястия в сладкарството, се крие в използването на качествени продукти и прецизно измерени съставки.
- За тази цел за своя лава кейк тя използва специален френски шоколад, който да гарантира незабравимо изживяване за небцето.
- Докато се разтопява шоколада, привърженичката на готвенето с малко продукти, ще разкрие пред зрителите на bTV тънкостите около реализирането на тази иначе много бърза и лесна рецепта.
- Савина ще разбърка оставащите съставки в отделен съд – масло, кафява захар, яйца и ванилия. Накрая ще прибави брашно, но оризово, което превръща рецептата в подходящ десерт за всички, които имат нетолерантност към глутен или по друга причина са изключили приема му от диетата си.
- Философията за здравословен режим на хранене и отговорна консумация Савина демонстрира по време на цялото си участие в MasterChef – България и днес продължава успешно да предава чрез ледените изкушения, които създава с помощта на мъжа до себе си. 6 минути в нагрята на 185 градуса фурна са необходими на гладката шоколадова смес да се превърне в готов до перфектност шоколадов кейк с течен център.
- Десертът ще придобие завършен вид, когато Савина прибави специално приготвения за целта бадемов сладолед от био мляко и животинска сметана, и аранжира чинията си с бадемови флейки за декорация.
Савина Николова ще се върне към емоцията от участието си в MasterChef и ще сподели пред репортера на „Преди обед“ по bTV Венета Георгиева подробности около новата роля в живота си – майчинството и как съчетава любовта към работата си с тази към рожбата си.