Лица ТВ водещи

Съветите на шеф Виктор Ангелов

Добави коментар

Шеф Виктор Ангелов: В професионалната кухня всеки продукт се оползотворява

Макар някои от нас едва да се справят с бъркани яйца и картофена супа, за други няма тайни в кулинарията. Дали обаче всичко е въпрос на много труд или се изисква и талант, и щипка магия?

Съвети как да станем топ кулинари даде един от най-добрите готвачи в България - шеф Виктор Ангелов, в предаването „Десет“ по Bulgaria ON AIR.

От любов към готвенето – За да си добър, трябва да желаеш да зарадваш другите. Ако не изпитваш душевен оргазъм, докато готвиш, няма как да го предадеш и на хората.

Порежи се 200 пъти – Имам сериозни белези – порязвам се веднъж седмично.

Ред и чистота в кухнята – Това е основата, но хигиената трябва да е на ниво не само в кухнята, важна е и личната хигиена. Постоянно проверявам персонала си, защото приготвяме храна. Ако човек няма изисквания към себе си, не може да предложи съвършен продукт.

Не разхищавай продукти – В една професионална кухня всичко се оползотворява. Това е отдаване на уважение към самия продукт. Ако вкъщи изхвърляме костите от пилето, в ресторанта ги накълцваме и правим от тях сос на следващия ден.

Умерена екзотика – Смятам че е прекрасно готвачът да покаже внимание към гостите си, които все по-често обикалят света, като комбинира всички екзотични продукти в менюто си с български ястия.
Пътувай и опознавай други вкусове – За да станеш добър готвач, е нужна правилната среда и дългогодишен опит.

Експериментирай – Всеки готвач трябва да провокира сам себе си. По този начин се изграждаш и формираш умение и самочувствие, и когато успееш да го пренесеш и към гостите си – тогава си звезда.

Стрес и напрежение – Обичам да се отдавам на хобитата си – ретро автомобили, колекционирам и вещи от социализма.

Работа 6 дни в седмицата по 12 часа – Поне толкова, защото формула, в която успеха и парите се случват веднага, не съм открил. Пожелавам успех на всеки, който очаква нещата да се случат бързо.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Виктор Ангелов