Лица За звездите

Сър Пол Маккартни отново пише песен за филм

Добави коментар

Извън музиката към филмите, в които участва като член на Бийтълс, Пол Маккартни не присъства често на сцената на филмовата музика. Песента „(I Want To) Come Home” от филма „Всичко ни е наред” е с номинация за Златен глобус
Пол МаккартниИзвън музиката към филмите, в които участва като член на Бийтълс, Пол Маккартни не присъства често на сцената на филмовата музика. Популярният сред поколения филмови маниаци поп хит “Live and Let Die” от филмите за Джеймс Бонд досега беше единствената песен за филм, написана от бийтълсa. За „Всичко ни е наред” обаче Маккартни приема с охота и създава с помощта на Дарио Марианели, легендарният композитор и носител на Оскар, пачето „(I Want To) Come Home”, номинирано за Златен глобус.

След като гледа „Всичко ни е наред” композиторът е така вдъхновен от близостта с героя на Де Ниро Франк Гууди, че не може да откаже на режисьора на лентата Кърк Джоунс. „Аз самият имам три деца и всяко от тях вече има собствено семейство. Когато бяха по-малки винаги се събирахме за празниците, но сега всеки си има собствени планове и аз като баща трябва да приема тази промяна, без значение колко ми е трудно. Това чувство, което Франк изпитва във филма, ми е напълно познато и близко”, споделя бийтълсът.

„Всичко ни е наред” е въздействаща драма, изцяло посветена на взаимоотношенията между родители и пораснали деца в едно съвременно семейство. След смъртта на майката, която е била поддържащото звено между баща и деца, родителят тръгва на пътешествие, за да ги опознае отново.

Забавното беше, че първият път просто гледах филма и му се наслаждавах. Режисьорът, с когото никога не сме работили, беше сложил на мястото, където искаше новата песен, друго мое парче, „Let It Be” в изпълнение на Арета Франклин. Бях приятно изненадан, но и малко смутен. Казах си – ако оставим всичко друго настрана, нито мога да напиша отново „Let It Be”, нито мога да пея като Арета Франклин, така, че трябва да измисля нещо друго. Същата вечер просто се заиграх с няколко акорда и оттам тръгна всичко”, разказва Маккартни.

Сър Пол разкрива и детайли от творческия процес: „Опитвам се да мисля едновременно и текста и музиката, да започна със сурова идея и да видя дали ще проработи. Така и стана – един музикален мотив и един стих „For so long, I was out in the cold” бяха началото, което ме поведе и от което се разви цялата мелодия и текст.”

Във филма компания на звездата Робърт Де Ниро правят още чаровницата Дрю Баримор, Кейт Бекинсейл и Сам Рокуел.

Всичко ни е наред


 Филмът „Всичко ни е наред” тръгва по екраните в България днес, 19 март 2010. PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Пол Маккартни , Всичко ни е наред