Сериали Тийнейджърски

Сабрина

2 коментара

Сабрина: На колко хора им се е случвало да се събудят на 16-тия си рожден ден, левитирайки над леглото си? Вероятно на никой друг, освен на Сабрина Спелман... Точно на своя рожден ден тя открива, че притежава специални способности...
Sabrina, the teenage witch, САЩ

сериал - 1996-2003 (7 сезона)

Режисьор: Питър Болдуин, Тибор Такач, Дейвид Трейнър и др.

В ролите: Мелиса Джоун Харт, Керълайн Риа, Бет Бродерик, Ник Бакей (като глас на котарака Салем Сейбърхаген), Нейт Ричърт, Джена Лей Грийн, Мартин Мъл

Сабрина

На колко хора им се е случвало да се събудят на 16-тия си рожден ден, левитирайки над леглото си? Вероятно на никой друг, освен на Сабрина Спелман... Точно на своя рожден ден тя открива, че притежава специални способности, които я отличават от всички нейни съученици и приятели. Както двете лели на Сабрина ѝ доверяват, тя е магьосница!

Как живее едно 16-годишно момиче, което има магьосническа дарба? Като всяка начинаеща вещица (както Сабрина впоследствие ще разбере на свой гръб), много от магиите ѝ няма да се получат. Първият намек за това се появява съвсем скоро след като Сабрина открива способностите си... и без да иска превръща най-популярното момиче в училище в ананас! Сабрина скоро научава, че не може просто да използва способностите си безразборно. Оказва се, че магьосниците и вещиците си имат свои „вътрешни” правила. Всъщност Сабрина официално дори не истинска магьосница. Тя трябва първо да премине през специални изпити и да ѝ бъде издаден  документ, който удостоверява „специалния” ѝ статут. Ако тя не се справи със своите изпити, ще изгуби всичките си способности!

Сабрина


По всичко личи, че Сабрина ще трябва да се стегне и освен за традиционните изпити да учи и за магическите такива. Не само това, но тя ще трябва да се научи да контролира своята дарба и най-важното – да я крие от обикновените хора.

За превръщането си в истинска магьосница Сабрина може да разчита на своите две лели – Хилда и Зелда. Преди години те са преминали по същия път, който сега предстои да извърви и тяхната племенница и постоянно ѝ дават съвети как да се държи и какво да прави. В същото време Хилда и Зелда си имат и своите грижи, с които често товарят самата Сабрина и трите заформят големи бъркотии.

В техния странен дом трите имат и подобаващо странен домашен любимец – един черен котарак, който обаче може да говори и всъщност е много интелигентен. Защо е така? Ами просто защото котаракът не винаги е бил котарак, а някога е бил силен магьосник, който се е опитал да завладее света и за наказание е бил трансформиран. Той също не пропуска да даде на Сабрина ценни напътствия, но е значително по-циничен от нейните лели и тактичността определено не е силната му страна...

Сабрина
Сериалът „Сабрина” е създаден през 1996г. и се състои от 160 половинчасови епизода, разделени в 7 сезона. Освен тях има и 3 пълнометражни филма, като единият от тях се води пилотен епизод на сериала. Самата телевизионна поредица пък е вдъхновена от едноименния комикс, създаден през 1971г. Сериалът има 2 номинации за ЕМИ.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Сабрина