Спорт Футбол

Руската Премиер Лига стартира по РИНГ

Добави коментар

В продължение на 8 месеца, от март до ноември, по РИНГ пряко най-интересните мачове от руския шампионат
Руската Премиер Лига стартира по РИНГОт 14 март РИНГ започва излъчването на поредната доза качествен футбол.

В продължение на 8 месеца, от март до ноември, зрителите на РИНГ ще имат шанса да наблюдават  пряко най-интересните мачове от придобиващия все по-голяма популярност руски шампионат, който в последно време е и сред най-динамично развиващите се по отношение на финансовите инвестиции.

Руската Премиер Лига се състои от 16 отбора. В края на сезона два от тях изпадат и влизат двата най-добри отбора от Руската Първа Дивизия. От 2006г., шампионът се класира директно в Шампионска лига, вторият играе в квалификациите за лигата, а третият - в Купа на УЕФА /Лига Европа от тази година/.

Интересът на българските футболни запалянковци към Руската Премиер Лига се покачва все повече и повече, поради факта, че броят на български играчи в руските отбори нараства с всеки изминал сезон.
Това първенство явно не се плаши от световната финансова криза и тази година за пореден път клубовете не пестяха пари за закупуването на редица класни играчи, а самото първенство вече е . Сред тях е и българският национал Благой Георгиев, който облече екипа на Терек. За старши треньор на Амкар пък бе назначен Димитър Димитров – Херо, който ще има честта да предвожда тима от Перм в първото му участие в евро турнирите. Другите наши футболисти, играещи в Руското първенство са: Цветан Генков, нареждащ се в редиците на Динамо Москва; Валентин Илиев, който ще си партнира с присъединилия се тази година към Терек Благо Георгиев, а Захари Сираков, Мартин Кушев и Георги Пеев, предвождани от Херо като старши треньор, правят българското присъствие в руския Амкар сериозно.

 Динамо МоскваОще в първия кръг на шампионата, който стартира в събота, 14 март, от 13:15 часа, се очаква в единайсеторката на Динамо Москва да видим нашето момче – Цветан Генков.

Очертава се истинско московско дерби между отборите на Динамо М и ФК Москва, което да подгрее максимално българските фенове на руския футбол.


ЗенитВ неделя, 15 март, от 17:30 часа, един срещу друг се изправят Спартак М и Зенит.

Московските спартаковци разочароваха многобройните си привърженици през изминалия сезон, а отборът от Санкт Петербург не успя да повтори големите успехи от международната сцена във вътрешното първенство.

Поради тази причина очакванията на феновете за представянето на Спартак и Зенит в Руската Премиер Лига през започващия сезон ще бъдат големи.

Руската Премиер Лига стартира на 14 март, събота само по РИНГ.
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Руската Премиер Лига