Актуално Здравей, България

Румяна Желева в „Здравей, България”

Добави коментар

Румяна Желева ще предложи на МС да бъдат отзовани посланиците ни в САЩ и в Турция. Това външният министър заяви в предаването „Здравей, България” тази сутрин.
Румяна Желева ще предложи да бъдат отзовани посланиците  в САЩ и в Турция

Това външният министър заяви в предаването „Здравей, България”


 „Здравей, България”Румяна Желева ще предложи на Министерския съвет да бъдат отзовани посланиците ни в САЩ и в Турция. Това външният министър заяви в предаването „Здравей, България” тази сутрин.

Причината - установени нарушения по време на изборите за Народно събрание. Желева отбеляза, че по двата случая се е водело дисциплинарно производство в ръководеното от нея  ведомство. Тя посочи още, че тези нарушения не са спирали през последните 20 години.

Според Желева е необходима широка обществена дискусия за начина на организиране и провеждане на изборите за български народни представители в чужбина.

Желева коментира темата дали да продължи в бъдеще практиката нашите сънародници зад граница да упражняват правото си на глас: „В много от държавите-членки на ЕС изборите на чужденци са забранени. Точно заради това, че е много трудно да се контролира този процес. Нашият законодател е поставен пред сложната задача да изработи изборен кодекс, който да регламентира начина, по който ще се организират и провеждат изборите за народни представители в чужбина". Първоначално публикувано в сайта потв.бг
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник

Шеф Виктор Ангелов: Очаквам силни характери и още по-интересни персонажи в новия сезон на Hell’s Kitchen

В програмата: