Лица Други

Руми Благоева

Добави коментар

Българка засне филма за най-стария голф клуб в Англия
Руми Благоева

След двуседмични преговори и в ожесточена надпревара с екип на Скай Спорт продуцентската компания на Руми Благоева спечели поръчката за заснемането на документален филм за най-стария голф клуб в Англия.

Позната като бившата вокалистка на група “Такси” и водеща от златните години на Телевизия ММ сега Руми е лицето на  “Господари на Ефира” в Лондон.


Шест месеца отне работата по филма за Royal Blackheath Golf Club и историята на първите голфъри, дошли от Шотландия преди 400 години.

Естествената зелена площ, на метри от входа на парка Гринуич в Лондон, е мястото където за първи път благородниците от двора на крал Джеймс I-ви, всички шотландци са показали на  англичаните що за игра е голфа.

Освен история във филма има интервюта с голф величия като Нийл Коулс, вторият професионален голф играч в историята печелил турнири в продължения на шест десетилетия, и бившият капитан на „Райдър Къп” Бърнард Галахър. Именно в сградата на Royal Blackheath Golf Club се помещава и най-добрият клубен голф музей в света.

Руми Благоева Принц Андрю, който е патрон на клуба, също присъства на тържествата в Лондон, продължили цяла седмица с повече от 300 гости от цял свят. Според внука на Чарлз Дарвин, Бърнард Дарвин, най-мастития голф журналист в Англия от началото на 20 век, именно Royal Blackheath Golf Club e най-старият голф клуб, не само в Англия, но и в света.

Официалната премиера на филма ще бъде в Лондон в средата на февруари.


Руми е продуцент и режисьор на филма, а екипът е интернационален: операторът на “Господари на Ефира” Емил Рангелов и австралиецът Сам Спенс, спечелил през 2007-ма година награда за операторско майсторство. Гласът зад кадър е на Дъг Пайп, работил за популярната лондонска радиостанция LBC.

Това не е първия филм на Руми и екипа и в Лондон. През февруари 2007-ма те снимаха и филм за Бала “Война и Мир” в най-баровския хотел на английската столица Дорчестър. Именно оттам тръгва приятелството между Граф Толстой и Руми и по-късно тя го доведе на Руския Бал в София. Руми е и единствената засега българка, която бе официално поканена в Организационния комитет на бала, който заради световната финансова криза бе отложен за следващата година.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Руми Благоева