Актуално Други

Росица Иванова се изправя в MasterChef дуел срещу Елизабет Николова с цветен качамак срещу свеж дип от карфиол с пресни хлебчета

Добави коментар

Бронзовият финалист от трети сезон на любимото готварско шоу предизвиква кулинарната гладиаторка от сезон 2 на тема постно ястие с бюджет от 5 лева

Бронзовият финалист от сезон 3 на MasterChef Росица Иванова ще влезе в красив кулинарен дуел с гладиатора  от сезон 2 – Елизабет Николова, за да предложат на зрителите на “Преди обед” по bTV деликатни рецепти, подходящи за пости. Ограничени в бюджет от 5 лева, условието да използват сезонни здравословни продукти и време от един час, двете магьосници в кухнята ще влязат уверени, че могат да постигнат перфектния вкус.

 

Добави описание


Роси ще приготви пред камерите на „Преди обед” един алтернативен прочит на качамак.

  • Вместо масло и сирене, тя ще придаде на ястието приятни зеленчукови вкусове, цветове и разнообразни текстури.
  • Половината от царевичното брашно ще свари в бульон от лук, морков, целина и магданоз в пропорция 1 към 4,5, а другата – в пюре от сотирани и сварени спанак, чесън и лук.
  • Бронзовата финалистка на MasterChef 3 ще запече чери домати с прясна мащерка и гъби на тиган, за да декорира ястията за двама.
  • С пресния дафинов лист от градината на баща си ще овкуси спаначената смес, която след добавянето на качамака трябва да придобие пухкава и мека консистенция.
  • С нея ще оформи кладенче, което ще напълни със светлата смес, ще декорира със запечените домати, гъби, запържени мустачки от пресен лук и традиционния за ястието червен пипер.

Добави описание


За да ни подготви за топлия сезон, Елизабет ще приготви „пролет в чиния”, която повдига самочувствието и се грижи за доброто настроение около масата.

  • Тя ще направи за зрителите на „Преди обед” дип от карфиол, нахут и подправки с хляб на тиган. Първата стъпка на красавицата, класирала се в топ 6 на второто издание на MasterChef по bTV, ще бъде запичането на розичките карфиол с малко вода и сол.
  • След около 20 минути под фолио те ще бъдат пасирани с печен чесън, пушен и обикновен червен пипер, сминдух, лимонов сок и зехтин.
  • Бети ще смеси 2 чаши брашно с чаша вода и малко сол, ще замеси твърдо тесто, ще го разточи, намаже с олио, завие на руло и ще го нареже на пънчета с дължина от около 5 см.
  • След като ги притисне с длани, те ще се превърнат в плоски охлювчета, които ще се запекат на тиган.
  • Допълнително ще приготви и брускети с мащерка и зехтин.
  • Мусът ще сипе в малка паничка, която ще покрие с блендирани пълнозърнести хлебни трохи с пресен магданоз, зеленчуци и пяна от вода от нахут.


Докато бързите, здравословни и апетитни рецепти провокират сетивата на екипа на „Преди обед“ по bTV, дамите ще разкажат на зрителите за предизвикателствата, които са приели след


MasterChef. Бети ще сподели, че се е посветила изцяло на ученето, но не се е отказала от голямата си мечта да има собствен ресторант. Според нея икономическото образование, съчетано с магистратура в Италия, ще направи управлението на частен бизнес още по-успешно. Бронзовата финалистка от третия сезон на любимото кулинарно шоу на България припомни, че веднага след участието си, изпълняваше ролята на управител и главен готвач в ресторант в Сопот. Към момента Роси е запазила екипа си и заедно се развиват в полето на занаятчийския италиански сладолед в столицата. Те са заложили на затворения цикъл на производство като използнат мляко и суровини от частна био ферма и професионални знания от столицата на джелатото.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Преди обед

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Свежи лица и нови тематични блокове в новия сезон на „Преди обед“

Петър Дочев и Деси Стоянова са новият екранен тандем водещи на „Преди обед“

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Деси и Сашо посрещат 10-ия рожден ден на „Преди обед“ с много изненади за зрител