Актуално В програмата

Росен Петров с „Операция Слава” по bTV

4 коментара

От 7 февруари bTV стартира ново 12-серийно токшоу, посветено на българската история, с водещ Росен Петров.
От 7 февруари bTV стартира ново 12-серийно токшоу, посветено на българската история, с водещ Росен Петров.

Росен Петров с „Операция Слава” по bTV„Операция Слава” ще се излъчва всяка събота в 22.30 часа. Предаването се посвещава на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България и ще показва на зрителите по модерен начин миговете на върховно национално усилие и дните на триумф и трагедия. Според продуцентите от Dream Team Productions токшоуто е телевизионна „операция”, която ще повдигне националното самочувствие на българина.

Съдържанието на продукцията ще бъде съсредоточено в две рубрики - “Великите битки на България” и „Забравени герои”. В първата по модерен начин ще се разказва за великите битки на българите в нашата история – битката в Онгъла, довела до основаването на Българската държава, спасяването на Европа от Тервел и разгрома на арабите под Константинопол, победата на хан Крум във Върбишкия проход, победата на Симеон Велики при Ахелой, разгрома на кръстоносците при Одрин 1205 г., победата на Иван Асен ІІ край Клокотница, епопеята на Шипка, битката при Сливница от Сръбско–българската война 1885 г., настъпателната операция при Люлебургаз и Лозенград 1912 г. и превземането на Одрин 1913 г., епопеята на Дойран 1916 - 1918 г., битката за Тутракан 1916 г., атаката на Стражин и Страцин и Дравската епопея 1944 – 1945 г. Чрез специални ефекти и компютърни възстановки зрителите ще научат за българската история на популярен, достъпен език. Водещият ще представя и общата политическа обстановка в навечерието на битките, портрети на нашите и чужди военначалници и владетели, въоръжението и облеклото на противостоящите армии, общия ход на сраженията и последствията от битките.

В рубриката „Забравени герои” зрителите ще могат да проследят кратки телевизионни разкази за съдбата на хора, които с живота си са отстоявали личната си и националната независимост. Сред тях са герои във войните за национално обединение, българи с принос в световната наука и други хора, чиито живот и дела заслужават да бъдат популяризирани сред широката аудитория.

„Операция Слава” се осъществява в студио с декор, обединяващ модерната телевизионна визия с патриотичната символика.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Операция Слава , Росен Петров

Росен Петров: Ставам член на „България без цензура“

“Нека говорят с Росен Петров” тръгва по bTV от 18 май

Росен Петров в „Търси се...” - 11 април, от 11.00 часа, по bTV

Росен Петров и Слави не си говорят

Росен Петров стана на 39 години