Архив Вечерното шоу на Азис

Росен Петров и Слави не си говорят

Добави коментар

Росен Петров и Слави не си говорят - „Вечерното шоу на Азис”, 20 февруари
Първи гост във вечерното предаване по ТВ2 днес е дългогодишният сценарист в „Шоуто на Слави”, водещ и продуцент на „Операция Слава” – Росен Петров.

Росен Петров и Слави не си говорят - „Вечерното шоу на Азис”, 20 февруариТой ще подари на Азис цял куп с огромни исторически книги, а певецът на свой ред ще му върне жеста, като му връчи едно жълто паве поради слуховете, че Петров ще влиза в политиката. „Политиката е нещо прекалено сериозно за млад човек като мен, едва на 38 съм”, ще заяви гостът.

Пред Катето и Васко Росен Петров разказва защо е изкушен от историята и как се е появила идеята за новото историческо предаване, чийто продуцент и водещ е.

Оказва се, че двамата дядовци на Росен Петров са участници във войната, а единият му прадядо е загинал в Македония по време на Първата Световна война. Още от детство покрай техните разкази той започва да се интересува от исторически теми, а и завършва Националната гимназия за древни езици и култури с профил история.

На въпрос на Азис възможно ли е хората да мислят за патриотизъм при условие, че не могат да си платят парното, Петров отговаря, че и по времето на Руско-турската война хората са имали проблеми, имало е богати и успели българи в странство, които са се връщали, за да се жертват за родината. Всъщност идеята на неговото предаване е да извика патриотични чувства у всички сънародници.

На питане на водещия на вечерното шоу по ТВ2 какво мисли Слави за проекта, бившият съдружник на Трифонов коментира: „Ако Слави, гледа предаването, би трябвало да го харесва”,  и разкрива, че не си говорят с Дългия, даже не се чуват и по телефона.

„Не сме се карали, имам най-добри чувства към Слави, който е възпитал и формирал много неща в мен”, обяснява Росен Петров, като допълва, че е имал нужда от промяна след такъв дълъг период съвместна работа.

„В България всичко е лично, ако можеше да не е лично, екипът който правеше „Ку-Ку” и „Хъшове” щеше да е същият, а и нямаше да се появят предавания като „Комиците” и „Сървайвър”
,  заключава  Петров. Той разказва, че докато Класическатта гимназия му е дала по-общ кръгозор за живота, то школата в Симеоново го на научила на по-конкретни неща - да анализира и преценяват хората.

„На 38 години съм, ерген и имам гадже”, разкрива продуцентът, като подчертава, че живее прилично и в България богатството е хипотетично.

втори гост във „Вечерното шоу на Азис” на 20 февруари е шефът на бенда на предаването – композиторът, аранжор и изпълнител Дани Милев.Специален втори гост във „Вечерното шоу на Азис” на 20 февруари е шефът на бенда на предаването – композиторът, аранжор и изпълнител Дани Милев. Един от основните претенденти в БГ Евровизия 2009 ще представи своята песен в шоуто, с която ще се състезава на финала на конкурса в събота.

„Най-важното на БГ Евровизия 2009 е, че доказа, че всяка година нивото се вдига. Направихме достатъчно хубави песени с още по-хубави клипове”, заявява музикантът пред своя колега Азис.

Според Дани конкуренцията е сериозен фактор, защото ражда нови качествени песни и прави поп музиката жива. Композиторът споделя, че самият той си е  най-голямата конкуренция. Оказва се, че винаги първоначално Милев подготвя около пет демо версии на свои парчета и ги показва на близки приятели музиканти.

Шефът на бенда на вечерното шоу по ТВ2 цени най-много мнението на Калин Вельов и Мишо Шишков, а оценката на Азис счита за пристрастна. Песните, които събират най-много гласове сред приятелите му, Дани издава като сингли. Самият той твърди, че е трудно за един композитор да прецени коя песен е най-добра.

„За мен участието на Евровизия представлява интерес като процес как една песен би станала успешна и как би могла да спечели конкурса”, разказва музикантът, който до този момент не е открил точната рецепта за успеха. Именно неговото парче “Let me cry” в изпълнение на Марияна Попова представи България на „Евровизия 2006” в Гърция.

Инетересен факт е, че новата му песен „Няма време”, с която ще се състезава в събота на финала на българското издание на конкурса, също е доста популярна в южната ни съседка след като гръцката MAD TV я завъртя в ефира си.

„Ангажиментът ми като данъчен инспектор е една прекрасна история от моя живот, която започна през 94-та и подължи до края на миналата година. Ето че напуснах и паднаха приходите в държавата, затова уволниха и Мургина”, шегува се изпълнителят, който през последните години се занимава със събиране на вземанията в държавата.

На въпроса на Азис как се източва ДДС Дани отговаря, че е много лесно да се случи, ако се знае къде е „кранчето”. „Това е като една песен, животът е песен, ако знаеш текста предварително”, споделя Милев.

„Най-трудно е да убедиш хората, че стоиш вярно на сцената, че си емоционален и искрен. Когато виждаш, че хората ти вярват всичко е наред”, убеден е музикантът, според който най-важно е на финала на Евровизия 2009 в Москва да отиде хубава българска песен и изпълнител,  който може да пее добре.

„Вечерното шоу на Азис” се излъчва от понеделелник до петък от 22:00 часа, само по ТВ2.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Азис , Росен Петров

Азис в новия сезон на „Като две капки вода”

Азис въведе модата на брадатата жена преди Кончита Вурст

Азис: Прецакан съм

J Balvin, Азис, Алисия и Ангел в "Зад кулисите" по ФЕН ТВ

Актьорски дебют за Азис в „Столичани в повече” по bTV