Актуално В програмата

Рок експлозия в „Забраненото шоу на Рачков“

Добави коментар

Тази неделя „Забраненото шоу на Рачков“ взриви телевизионния ефир с истинска звездна рок експлозия.

Музиканти от легендарни български рок и пънк групи дадоха заряд на горещата вечер. На сцената се качиха Звезди от „Ахат“, Наско от БТР, Светльо Витков от „Хиподил“, Ерол от „Уикеда“, Кольо-Гилъна от „Контрол“, Данчо Караджов от „Сигнал“ и Кирил Маричков от „Щурците“. Любимият водещ Димитър Рачков също не скри слабостта си към рока и заедно с екранните си партньори от „Голата истина на група Жигули“ застана зад пианото в изпълнение на култовото парче от филма.

Наско от БТР избра ефира на „Забраненото шоу на Рачков“, за да представи една от най-новите си песни - „Моята сила“, а малко преди това импровизира с рок звучене на няколко детски песнички. Веднага след него под прожекторите излязоха лицата на пънка от 90-те години – Светльо Витков, Кольо Гилъна и Ерол, които в последните няколко години сформираха група „ЕКС“. Заедно с Рачков, те преобразиха до неузнаваемост човек от публиката в студиото и за минути го превърнаха в истинска пънк звезда пред погледите на всички.

Машина на времето върна легендата Данчо Караджов в най-емблематичните моменти на група „Сигнал“. „Първият албум на „Сигнал“ през 1979 г. беше с тираж 320 000 и до момента никой все още не е продал толкова копия в България“, разказа Данчо Караджов пред зрителите на NOVA. Димитър Рачков посрещна и друга легенда на българската рок музика – Кирил Маричков. Рафи и бенд „Найс Ту Митю“, Наско от „БТР“ и Звезди от „Ахат“ изненадаха музиканта с изпълнение на части от най-обичаните песни на „Щурците“.

Голямата изненада на вечерта обаче бе първото изпълнение в телевизионен ефир на култовата 80-арска рок банда „Жигули“ от филма на режисьора Виктор Божинов „Голата истина за група Жигули“. Актьорите Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Михаил Билалов, Герасим Георгиев – Геро, Филип Аврамов – Фицата и Димитър Рачков влязоха в ролите си на музиканти от 80-те и изпълниха хита от филма „Няма да е днес“. Зад клавира застана самият Рачков в ролята на Киша. „Истината беше, че като видях как свирят всички и си казах, че се отказвам. Много се притеснявах. Първо свирих на клавира само с два пръста, после добавих другите“, сподели през смях Рачков за трудностите и забавните моменти, през които за преминали актьорите, докато наистина се научат да свирят на музикалните инструменти и да пеят.

Не пропускайте „Забраненото шоу на Рачков“ и следващата седмица, когато неделната вечер ще се превърне в „Нощта на близнаците“, а сред гости на Рачков ще бъдат известните изпълнители Братя Аргирови и Алекс и Влади, както и шестима от победителите в „Като две капки вода“. Какви имитаторски предизвикателства ще видят зрителите и какво ще се случи в Лудата стая? – разберете следващата неделя от 20:00 часа по NOVA.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Забраненото шоу на Рачков

Магията на българския фолклор беляза във финалa на „Забраненото шоу на Рачков“

„Забраненото шоу на Рачков“ припомни хитови телевизионни предавания

Ретро парти разтърси сцената на „Забраненото шоу на Рачков“

“Рачков Брадър“ отвори врати в „Забраненото шоу на Рачков“

Парад на красотата в „Забраненото шоу на Рачков“