Лица ТВ водещи

Репортерът Диляна Гайтанджиева с почетна грамота от фондация „Четири лапи”

Добави коментар

Репортерът на „Календар” Диляна Гайтанджиева получи почетна грамота от фондация „Четири лапи” за изключителен принос в борбата за инкриминиране на особената жестокост срещу животните.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Наградата се връчва във връзка с разследването ѝ за организирането на нелегални боеве с кучета

Репортерът Диляна ГайтанджиеваРепортерът на „Календар” Диляна Гайтанджиева получи почетна грамота от фондация „Четири лапи” за изключителен принос в борбата за инкриминиране на особената жестокост срещу животните. Отличието се дава в следствие на разследването на журналистката за „Темата на Нова”, в което бяха показани нелегални боеве с кучета. В тяхното организиране беше замесен и полицай от столично РПУ.

„Наградата на Диляна Гайтанджиева е израз на проявената журналистическа смелост от нейна страна”
, обяви Явор Гечев – ръководител на отдел „Маркетинг” на фондация „Четири лапи”. Наградата се връчва и във връзка с последвалите законодателни промени, приети след разследването на репортера на Нова телевизия.

В четвъртък (17.02.2011) депутатите гласуваха по-строги санкции в Наказателния кодекс. Така организирането на жестоките боеве с кучета вече ще се наказва не с пробация, а с лишаване от свобода от една до 3 години. Освен това, до 2 години затвор е наказанието за всеки, който осакатява животни, а за умъртвяване на животни по жесток начин се предвижда до 3 години ефективна присъда.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Диляна Гайтанджиева