Лица ТВ водещи

Репортерът Диляна Гайтанджиева с почетна грамота от фондация „Четири лапи”

Добави коментар

Репортерът на „Календар” Диляна Гайтанджиева получи почетна грамота от фондация „Четири лапи” за изключителен принос в борбата за инкриминиране на особената жестокост срещу животните.
Наградата се връчва във връзка с разследването ѝ за организирането на нелегални боеве с кучета

Репортерът Диляна ГайтанджиеваРепортерът на „Календар” Диляна Гайтанджиева получи почетна грамота от фондация „Четири лапи” за изключителен принос в борбата за инкриминиране на особената жестокост срещу животните. Отличието се дава в следствие на разследването на журналистката за „Темата на Нова”, в което бяха показани нелегални боеве с кучета. В тяхното организиране беше замесен и полицай от столично РПУ.

„Наградата на Диляна Гайтанджиева е израз на проявената журналистическа смелост от нейна страна”
, обяви Явор Гечев – ръководител на отдел „Маркетинг” на фондация „Четири лапи”. Наградата се връчва и във връзка с последвалите законодателни промени, приети след разследването на репортера на Нова телевизия.

В четвъртък (17.02.2011) депутатите гласуваха по-строги санкции в Наказателния кодекс. Така организирането на жестоките боеве с кучета вече ще се наказва не с пробация, а с лишаване от свобода от една до 3 години. Освен това, до 2 години затвор е наказанието за всеки, който осакатява животни, а за умъртвяване на животни по жесток начин се предвижда до 3 години ефективна присъда.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Диляна Гайтанджиева